اول مه سنندج

يك جدال طبقاتي پيروزمند!

دوستي ميگفت امروز در جدال بين خير وشر  در سنندج ، خير پبروز شد. و اين حقيقت دارد. روز ١١ ارديبهشت شهر سنندج شاهد جدالي طبقاتي بين كارگران و نمايندگانشان از طرفي و نمايندگان بورژوازي در لباس نيروي انتظامي، گارد ويژه، لباس شخصي ها و اداره كار و فرمانداري و اطلاعات و غيره  بود.

در اين جدال نابرابر بين خير و شر، بين كارگران و طبقات دارا و بين انسانيت و ضد انسانيت،  كارگر و انسانيت پيروز شد و رژيم اسلامي سرمايه اين نماينده شر و فلاكت و سركوب و استثمار و ضديت با كارگر و زن و انسانيت بار ديگر شرمسار و رسوا گرديد.

ابراز وجود طبقاتي كارگران در روز جهاني كارگر امسال در شرايطي اتفاق افتاد كه از طرفي دولت ابرقدرت امريكا بر طبل جنگ ميكوبد و از طرف ديگر براي رژيم اسلامي  جنگ خير و بركت و بهانه ايجاد فضاي جنگي و سركوب و خفه كردن هر گونه صداي آزاديخواهي مردم و حق طلبي كارگران شده است.

صداي كارگران در اول مه جوابي به هر دوي اين قلدري و زورگويي و دفاع از مدنيت و آزادي و برابري بود.

ابراز وجود طبقاتي كارگران در سنندج همزمان با همسرنوشتان خود در تهران و از جمله كارگران شركت واحد و در سراسر ايران و جهان،‌ داراي ابعاد مهم و قابل توجهي است:

اولا- اول مه سنندج در شرايط و فضاي سياسي كنوني در ايران و منطقه و در سطح بين المللي  امري بسيار با اهميت و پديده اي درخشان بود. اگر منطقه محل اجتماع كارگران نظامي نميشد، بدون شك ده ها هزار كارگر و خانواده هايشان و جوانان و زنان و مردم سنندج در يك مراسم باشكوه كارگري جمع ميشدند. در اولين ساعات صبح دوشنبه ١١ ارديبهشت موج روي آوري كارگران و خانواده هاي كارگري و مردم به محل اعلام شده از طرف كميته برگزاري اول مه سنندج در خيابان تاج، شروع شده بود. اما حضور وسيع نيروهاي انتظامي و پليسي و گارد رژيم جلو اين موج را سد كرده و صدها كارگر حاضر در محل را محاصره كردند.

هر بار حمله مزدوران براي پراكنده كردن كارگران با ضد حمله كارگران خنثي ميشد و كارگران و نمايندگان دستگير شده با تعرض متقابل پس گرفته ميشدند. اين كشمكش در نهايت به يك راه پيمايي  به طرف سالن فجر منجر شد و كارگران با سربلندي و با روحيه رزمنده  در مقابل چشمان از حدقه در آمده نمايندگان دولت و فرماندهان نظامي و پليس، ادعانامه و قطعنامه شان را در محكوميت فلاكت و سركوب و جنگ، ‌قرائت كردند. به اين ترتيب يك روز كامل جدال بين كارگران و دولت نماينده سرمايه با سربلندي كارگران و شرمساري نوكران سرمابه پايان يافت.

 دوم- براي اولين بار پس از سالها تفرقه و پراكندگي در صفوف كارگران، اين بار و در روز اول مه امسال،  فعالين و رهبران كارگري در سنندج دستهايشان را در دست هم گذاشتند و در صفي واحد به ميدان آمدند. اين پديده اي بسيار با اهميت و براي مبارزه آتي كارگران سرنوشت ساز است. بايد دست فعاليني را كه اين اتحاد و بكپارچگي را ممكن كردند صميمانه فشرد. بايد اين همبستگي طبقاتي بين كارگران را ارج نهاد و آن را حفظ كرد و پاس داشت.

اول مه يك روز است اما ابراز وجود كارگران و بخصوص صف متحد و فشرده شان  و تامين يك اتحاد كارگري ماندني است و دستمايه كارهاي بزرگ آينده براي نه تنها دفاع از حقوق كارگري بلكه دفاع از انسانيت و  مدنيت و برابري در جامعه است. دستمايه  تامين رهبري كارگر بر جنبش آزاديخواهي در جامعه است. و معني عملي اين كار اين است كه  فعالين كارگري و نمايندگان و رهبران كارگران بايد متحد بمانند و كارگران را در ابعاد توده اي و وسيع متشكل كنند.

سوم - حضور زنان و دختران جوان كارگر و آزاديخواه در اين حركت مهم كارگري بسيار برجسته بود. اين انسانهاي مبارز و برابري طلب بارها  نمايندگان كارگران را از چنگ نيروهاي نظامي و پليسي در آورده، اتوبوسهاي نظامي حامل كارگران را متوقف كرده  و مانع دستگير شدن همسرنوشتان خود شدند. اين اولين بار نيست  و شهرسنندج بارها شاهد حضور زنان و دختران در حركتهاي اجتماعي براي دفاع از حقوق زن و كودك و كارگر بوده است. اما اين حضور مجدد  در شرايطي كه رژيم به شدت پوسيده و ضد زن حملات جديدي را به زنان آغاز كرده است، معناي سياسي و اجتماعي مهمي دارد. اين نشان ميدهد كه زنان كارگر و زنان بيكار تحت نام خانه دار و دختران جوان و تحصيل كرده اين مملكت حاصر به تسليم در مقابل زورگويي مرتجعين تا مغز استخوان  گنديده نخواهند شد و در سنگر دفاع از آزادي وبرابري زن و مرد  ايستاده اند.

و بالاخره  آنچه را كه كارگران گفتند و خواستند واعلام كردند در قطعنامه اول مه كارگران سنندج آمده است. دشمن كارگران كه ميخواست به زور اسلحه و نيروي نظامي و پليسي صداي كارگران را خفه كند، سرانجام از شنيدن پيام كارگران گريزي نداشت.

 اما  اگر مجال بود و كارگران ميتوانستند سخنراني كنند، پيامهاي روشني به جامعه كارگري و به كل جامعه انساني داشتند.   

بار ديگر دست همه فعالين و رهبران كارگري و زنان و مردان كارگري كه با شركت خود اين حركت بزرگ تاريخي را انجام دادند ميفشارم. كارگران سنندج در نساجي ها و خبازي ها و كارخانه هاي بزرگ و كوچك و شهرك صنعتي و شهرداري و خدمات شهري به اين  اتحاد و همبستگي شما فعالين و رهبران كارگري چشم اميد دوخته اند. دنيايي تلاش و اميد به زندگي بهتر و رفاه و آزادي و انسانيت جلو روي همه ما است. درود بر شما و اتحادتان و همبستگي طبقاتيتان!

مظفر محمدي      ١٢ ارديبهشت ٨۵ ( دوم مه ٢۰۰٦)