آناهيتا شباهنگ

مردم در جدال با سهميه بندي بنزين

 

اين روزها بحث داغ اغلب مجالس و محافل مردم سهميه بندي بنزين و تاثيرات آن بر زندگي  است. مردم تنها در صورتي از فشار اقتصادي ايجاد شده ، ضربه اي نخواهند خورد که يا سرمايه دار و گردن کلفت باشند و يا مزدور حکومت.  کسي که پول دارد دغدغه اي در مورد سهميه بندي بنزين، گران شدن قيمت آن و بازار سياه بنزين ندارد. و در هر صورت با پرداخت قيمت بازار سياه بنزين مورد نياز خود را تامين مي کند. فشار اصلي سهميه بندي بنزين بر روي قشر متوسط  و کم درآمد جامعه است.

پايين آوردن مصرف بنزين تحت عنوان بهينه کردن فرهنگ "مصرف گريزي" براي رهايي از مشکلي است که جمهوري اسلامي با آن دست به گريبان خواهد شد. هرچند جمهوري اسلامي به خوبي از عواقب سهميه بندي بنزين و تاثير آن بر زندگي مردم   آگاه است، ولي به خاطر مصالح حکومتي و پافشاري بر غني سازي اورانيوم،  تصميم گرفته است که فشار اقتصادي وارد بر مردم را ناديده بگيرد و براي رسيدن به اهداف سياسي خود ، اين بار نيز از کيسه مردم مايه بگذارد و با پروردن حماس و حزب الله و ديگر گروههاي تروريستي در عراق و افغانستان و به تازگي در امريکاي لاتين و افريقا، با به آشوب کشاندن مناطق مختلف، با ترس و کشتار در جبهه بندي هاي سياسي جايي براي خود باز کند.

جمهوري اسلامي با آگاهي کامل از اعتصابات و اعتراضات چند ماه اخير معلمان و کارگران که ناتواني جمهوري اسلامي را در برآورده کردن خواستها و مطالبات اقتصادي مردم نشان داد، اقدام به انجام طرحهاي ضربتي و پياپي براي ايجاد ترس و وحشت و به وجود آوردن فضاي نظامي در جامعه نموده است : مبارزه با بدحجابي و جمع آوري معتادين و ...

نيروهاي نقاب دار نيروي انتظامي با باتوم و مشت و لگد به جان زنان و جوانان مي افتند و آنها را به نام "بدحجاب"، "مفسد"، "اراذل و اوباش" و معتاد، روانه زندان و بازداشتگاه مي نمايند. زنان را مورد تجاوز و آزار قرار مي دهند . به عنوان مثال  دختر ۲۷ ساله اي پس از بازگشت از بازداشتگاه خودکشي کرد و دختر دانشجويي در دانشگاه شيراز پس از آنکه به خاطر حجاب به او تذکر داده شد، مورد تجاوز معاون حراست دانشگاه قرار گرفت. جوانان بسياري به فجيع ترين وضع در خيابانها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و اکنون نيز حکم اعدام ۲۰ نفر به جرم "اراذل و اوباش" بودن صادر شده و دادخواست براي مجازات ۱۵ نفر ديگر نيز در مراجع قضايي رژيم در حال بررسي است.

اين همه نشان از ايجاد فضاي رعب و وحشت و حاکم کردن نوعي حکومت نظامي غير رسمي در شهرها دارد. پليس در مکان هاي شلوغ  حضور دارد، در ايستگاه هاي مترو، چهار راه ها و گذرهاي پر رفت و آمد و بعد از سهميه بندي بنزين و به آتش کشيده شدن چند پمپ بنزين در تهران و تبريز، نيروي انتظامي در خيلي از پمپ بنزين ها  جضور دائم دارد. برقرار کردن حکومت نظامي نشان از امکان شورش مردم  و ترس رژيم از آشفته شدن اوضاع مي دهد. جمهوري اسلامي در حالي که مي داند ، فشار اقتصادي ، نارضايتي مردم را افزايش داده و امکان شورش عمومي است ؛ براي عملي کردن برنامه هاي خود و ادامه فعاليت هايش، نيازمند سهميه بندي بنزين مي باشد و براي اجراي چنين تصميمي ، حاکم کردن جو پليسي و ايجاد ترس و وحشت در بين مردم امري ضروري است . رژيم اسلامي  دو هفته پس از سهميه بندي بنزين با دوباره پيش کشيدن طرح حجاب اقدام به افزايش نيروي پليسي در شهرها نمود.

ايجاد فضاي  پليسي و رعب و وحشت نشان از ناتواني رژيم در جبهه اي ديگر دارد. جمهوري اسلامي چون نمي تواند خواستها و مطالبات کارگران ، معلمان ، پرستاران ، جوانان و زنان را بر آورده سازد، دست به سرکوب عمومي مي زند تا با ايجاد ترس، اعتراض مردم را خفه کند .  جمهوري اسلامي براي به سکوت کشاندن مردم از ترفندهاي ديگري نيز به استفاده مي کند. برخي معتقدند به آتش کشيدن پمپ بنزين ها نيز کار عاملان جمهوري اسلامي است و ممکن است  جمهوري اسلامي براي تخليه انرژي اعتراضي مردم با به آتش کشيدن پمپ بنزين ها مانع منسجم شدن صداي اعتراضي مردم شده باشد. چند پمپ بنزين به آتش کشيده شد و مدتي بر سر آن بحث بود و پس از آن تقريبا التهاب کاهش يافته است . اما شرايط فعلي آتش زير خاکستر است و منتظر جرقه.

گفته مي شود در رابطه با آتش سوزي پمپ بنزين ها نزديک به ۷۰ نفر دستگير شده اند ، اما هيچ اطلاعي از اينکه اين دستگير شدگان چه کساني هستند و چه مجازاتي در انتظار آنهاست وجود ندارد. جوانان به اسم "اراذل و اوباش" به اعدام محکوم مي شوند.

با وجود ابنکه بنزين سهميه بندي شده ابتدا با حجم چهار ماهه و بعد با حجم شش ماهه توزيع شد ، حجم ترافيکي به جز در چند روز اول تغيير چنداني نکرد. تنها تفاوت افزايش قيمت کالاها و هزينه حمل و نقل و کاهش تعداد مسافربرهاي شخصي است که منجر به تشکيل صفهاي طولاني مسافرين در خيابانهاي مختلف شده است. اتوبوس ها به شدت شلوغ شده اند و خطهاي مترو از ازدحام جمعيت به آستانه انفجار رسيده اند. در همين حال حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي در برنامه اي نمايشي با سوار شدن در يک واگن خلوت و در ساعتي کم رفت و آمد ، به همراه محافظيني  که احاطه اش کرده بودند، اعلام کرد که به وضعيت متروها رسيدگي خواهد شد و بر تعداد قطارها افزوده مي شود. خط فلان جا تا سال آينده راه مي افتد و خط بهمان جا کامل مي شود.

اين نمايش هاي پياپي براي هزاران کارگر و کارمند زن و مرد و جوان وپيري که هر روز بارها با اين وسايل نقليه سرو کار دارند ، باور کردني نيست و فقط وجهه مضحک و دروغپرداز جمهوري اسلامي را بيشتر عيان مي کند .

جمهوري اسلامي شرايطي را براي مردم ايجاد کرده که اکثريت جامعه تحت فشار اقتصادي به سر مي برند و نمي توانند خارج از محدوده تنگ توليد و مصرف اقتصادي به امر ديگري بپردازند. ساعتها کار تنها براي اينکه نيازهاي اوليه يک زندگي در سطح حداقل آن تامين شود،  اجازه پرداختن به ديگر مسائل را از مردم گرفته و آنان را از تفريح و لذت محروم کرده است. هزينه بالاي مسکن، حمل و نقل، خوراک ، پوشاک و غيره، مردم را دچار فشار عصبي شديدي کرده به طوري که روحيه پرخاشگري در جامعه افزايش يافته است. در شرايطي که جامعه نياز به اتحاد و اعتماد براي شکل دادن و سازماندهي مبارزه منسجم دارد، وجود تفرقه و جنگ و دعوا ميان مردم نه تنها به سود مردم نيست ، بلکه باعث دست بالا پيداکردن جمهوري اسلامي مي شود. در اين شرايط جمهوري اسلامي از هر بهانه اي براي سرکوب  استفاده مي کند و با ترفندهاي مختلف سعي در تفرقه و جدايي بين مردم دارد.در چنين وضعيتي مردم بايد دوستان خود را از دشمنان خود بازشناسند و حول رهبراني آگاه و با شعار لغو فوري سهميه بندي بنزين  متحد شوند .