اطلاعيه پايانی پلنوم هیجدهم کمیته مرکزی  حزب کمونيست کارگری عراق

روزهای ۴-۳ آوريل ۲۰۰۶ حزب کمونيست کارگری عراق هیجدهمين پلنوم خود را با شرکت اکثريت اعضای کميته مرکزی و هيئتی از حزب کمونیست کارگری - حکمتيست متشکل  از رحمان حسين زاده معاون ليدر حزب، محمد راستی و محمد جعفری از مشاورين کميته مرکزی  برگزار نمود. پلنوم با سرود انترناسیونال و اعلام یکدقیقه سکوت به یاد جانباحتگان راه آزای و سوسیالیسم  شروع شد. 


بعد ازارائه گزارش و  بررسی فعاليتهای حزب بين پلنومهای ۱۸- ۱۷، پلنوم شرايط و اوضاع  سياسی- اجتماعی جامعه عراق را و نقش و جايگاه حزب کمونيست کارگری عراق را در دستور و مورد بررسی قرار داد. در اين بحث تاکيد شد،  جامعه عراق عملا وارد جنگ داخلی خطرناکی شده است و اين جنگ که در حال حاضر در لوای جنگ فرقه ای و قومی به پيش برده ميشود، در ادامه همان روند و سياستی است که با آغاز جنگ و حمله به عراق و اشغال آن توسط نيروهای آمريکايی شروع شده و در ادامه همين سياستها و عملکرد احزاب و جريانات قومی و اسلامی، عميق تر و بعد وسيعتری به خود گرفته  است. پلنوم بر اين نکته تاکيد کرد  که عدم امنيت و آسايش از اساسی ترين مشکلات جامعه عراق است و در ايندوره تلاش برای بازگرداندن امنيت به جامعه عراق به عنوان مبرمترین اولويت  حزب تاکيد گرديد.  در اين راستا، پلنوم بر جايگاه و اهميت کنگره آزادی عراق به عنوان ابزار مقابله با این وضعیت در عراق تاکید گذاشت و تقویت همه جانبه آن را در دستور حزب گذاشت. پلنوم  حمايت و پشتيبانی قاطع خود را از تصمیم مهم  کنگره آزادی عراق، مبنی بر  سازماندهی نيروی مسلح توده ای " بمنظور بازگرداندن امنيت و آسايش و دفاع از مدنيت جامعه عراق اعلام و  تاکيد جدی کرد.
  بررسی اوضاع سياسی- اجتماعی جامعه کردستان عراق و مسئله استقلال کردستان و سر برآوردن اعتراضات رادیکال دوره اخیر از مباحث دیگر پلنوم بود. این نشست  وظايف و نقشی را که حزب در اين شرايط ميتواند در رابطه با " جدايی کردستان و هدایت جنبش اعتراضی توده ای " ايفاء بکند،  مورد بحث قرار داد.  پلنوم دفتر سياسی را موظف نمود که بر اساس آن مباحث نقشه عمل مشخص فعاليت  دوره آتی حزب در کردستان را تدوين نمايد.
در بحث آرايش رهبری حزب، پلنوم تصميم گرفت که آرايش جديدی را برای دخالتگری جمعی تر  و بموقع اعضای کمیته مرکزی  و بکار گرفتن هر چه بيشتر توان و امکان کميته مرکزی و تامين رهبری متمرکز در عراق، که حزب بتواند تمامی عرصه های فعاليت در دستور را بپوشاند و بموقع جوابگوي اوضاع تازه سياسی باشد را، تاکيد و تصويب نمود. لازم به ياد آوريست که " طرح آرايش رهبری حزب " و ضرورت تغییر آن در پلنوم ۱۷ از طرف " ريبوار احمد " مطرح گرديده بود و مبانی سياسی و ضرورت عملی آرايش جدیدی را  مورد بررسی قرار داده بود .  در اين پلنوم طرح پیشنهادی  تصويب و به اجرا گذاشته شد. بر اساس اين طرح در فاصله  ۲ پلنوم " دفتر سياسی همچون ارگان و نهاد سياست گذار و اجرائی حزب، تحت مسئوليت رئيس دفتر سياسی عمل ميکند و رئيس دفتر سياسی سخنگوی رسمی حزب خواهد، بود ". و " وظيفه دبير کميته مرکزی نمايندگی کردن پلنوم و کميته مرکزی و فراخواندن پلنوم و نظارت بر فعاليتهای دفتر سياسی " است.

بخش پايانی پلنوم به مسئله انتخابات اختصاص داده شده بود، ابتدا پلنوم برای تقويت عرصه  مالی حزب ۷ نفر از کادرها " مصطفی باهر، کامل احمد، جلال محمد، سوازن مجيد، شيرزاد احمد، آرام علی و عادل احمد " را که از فعالين عرصه تامين مالی حزب ميباشند، بعنوان مشاورين کميته مرکزی انتخاب نمود.

پلنوم به اتفاق آرا  ريبوار احمد را بعنوان دبير کميته مرکزی و سپس  ۲۱ نفر را برای دفتر سياسی انتخاب کرد که عبارتند از رفقا ۱- امجد غفور ۲ ينار محمد ۳- ناديا محمود ۴- شمال علی ۵- مؤيد احمد ۶- سامان کريم ۷- آسو کمال ۸- زمناکو عزيز ۹ خسرو سايه ۱۰- فارس محمود ۱۱- فالح مکتوف ۱۲- قاسم هادی ۱۳- عبدالکريم عبدالساده ۱۴- سمير عادل ۱۵- رحمان حسین زاده ۱۶- فاتح شيخ ۱۷- فلاح علوان ۱۸- سامی حسن ۱۹- رعد سليم ۲۰- آزاد احمد ۲۱- رياض کاکه شين .
دفتر سياسی در اولين نشست خود بعد از پلنوم " امجد غفور را بعنوان رئيس دفتر سياسی و " امجد غفور، مؤيد احمد، سمير عادل، رياض کاکه شين، زمناکو عزيز، فلاح علوان، آزاد احمد و سامی حسن " را برای هيئت اجرائی دفتر سياسی انتخاب نمود.

کميته مرکزی حزب کمونيست کارگری عراق
۶ آوريل 2006