به نقل از کمونيست ١٤٩

 

 تعدادي از قرارهاي مصوب در نشست اخير دفتر سياسي  

 

 

قرار شماره ١ - قرار در مورد تضمين وحدت اراده در حزب

با توجه به اينکه:

حزب حکمتيست وجود اختلاف و تعدد نظر و حق تشکيل فراکسيون حزبي را به رسميت ميشناسد و بيشترين فرجه را براي طرح نظرات مختلف و تلاش براي تبديل اين نظرات به سياست رسمي حزب قائل است،  موضع گيري هاي رسمي حزب مطابق قرار "در مورد چارچوب موضع گيري هاي رسمي حزب" مصوب پلنوم ششم، به عرصه سياسي و به حداقل لازم براي تضمين عملکرد واحد حزب در عرصه هاي اصلي سياست محدود است، حزب حکمتيست در مورد تئوري و مباحث تئوريک راي گيري نميکند، در اين حزب بيشترين مجال و بالاترين ابعاد آزادي ممکن در يک حزب سياسي براي اعضا و کادرهاي آن فراهم است.

 

در همان حال از آنجا که، حزب يک انجمن بحث و تبادل نظر نيست. حزب حکمتيست حزب سياسي براي سازمان دادن انقلاب سوسياليستي است. براي تضمين قابليت حزب در مقابله با بورژوازي و براي تضمين قابليت حزب در سازمان دادن يک قيام و انقلاب عليه دشمن تا دندان مسلح و به مراتب از نظر مالي و امکانات قدرتمند تر، حزب حکمتيست تنها ميتواند با اعتماد به توافق داوطلبانه و اراده متحد اعضا و کادرهاي خود حساب کند و بر آن متکي باشد.

در نتيجه، حزب حکمتيست گرچه بالاترين درجه انعطاف در شنيدن و در اجازه طرح نظرات مختلف را دارد، اما با روشن شدن سياست و اخذ تصميم در هر مورد کمترين تحمل را در زير پا گذاشتن مقررات، روش ها و تصميمات مصوب حزبي را دارد. پلنوم هفتم تمام کميته هاي حزبي بويژه کميته رهبري و دفتر سياسي را به اعمال اشد ديسيپلين در انجام سياست ها و مصوبات رسمي حزب فرا ميخواند.  

 

 

قرار شماره ٢ -  قرار در مورد ساختن حزب

پلنوم هفتم کميته مرکزي بر قطعنامه "درباره اوضاع ايران و مصاف هاي حزب حکمتيست"، مصوب کنگره اول، تاکيد ميکند و از تمام حزب و بويژه از همه کميته هاي ميخواهد در اجراي اين قطعنامه تمام نيروي خود را بکار گيرند.

پلنوم تاکيد ميکند که در اين دوره بويژه ساختن حزب حکمتيست به عنوان يک حزب سياسي، کمونيستي موثر اهميت حياتي دارد. هدف بلاواسطه همه کميته ها بايد ساختن يک حزب سياسي بزرگ، رزمنده، مصمم و اجتماعي منطبق بر مصوبات کنگره اول  باشد. حزب حکمتيست بايد محمل و لولاي اتحاد و ادغام قدرت سازمان دهي و قابليت آژيتاتورها و رهبران سياسي اجتماعي کمونيست در يک مکانيسم انتگره و يکپارچه حزبي باشد.

چنين حزبي بدون وجود يک ماشين سازماني توانا ممکن نيست. پلنوم هفتم کميته مرکزي تاکيد ميکند که ساختن حزب در کليه وجوه آن اولويت مهم حزب در اين دوره است. از جمله

 

١. حزب بايد رسمي شود. کميته ها و ارگان ها و نهاد هاي حزبي بايد مسئوليت کامل عرصه فعاليت خود را بر عهده بگيرند. کميته ها در چارچوب همه جانبه اي که سند وظايف کميته هاي حزبي ترسيم کرده است عمل کنند و در مقابل انجام وظايف خاص خود پاسخگو باشند.

 

٢. گسترش سريع صف کساني که قادر به رهبري حزب در نهاد ها، کميته ها و در سطوح مختلف هستند شرط اساسي قابليت گسترش حزب است. پلنوم توجه حزب را به ارکان زير جلب ميکند:

الف. واگذار کردن مسئوليت و دادن اختيار لازم به کميته ها و مسئولين حزبي براي کارکرد حزب و براي انتقال قابليت ها و تجربيات به طيف وسيع تري از کادرهاي کمونيست ضروري است.

ب. همه کميته ها بايد بطور ويژه به صف کمونيست هائي که در ابعاد وسيع در ايران به اين حزب جلب شده اند توجه کنند و براي عبور از جلب به جذب شدن در حزب اولويت تمام قائل شوند.

پ. اجراي قرار مربوط به تعيين معاون براي همه پست هاي حزبي يکي از مکانيسم هاي تامين ادامه کاري ارگان ها و همچنين جانشين سازي است و بايد مورد توجه قرار گيرد.

ت. استاندارد کردن فعل و انفعال هاي حزبي و مسئوليت هاي تشکيلاتي و آموزش سيستماتيک آنها به طيف هرچه وسيعتري از کادرها شرط تامين شبکه وسيع کادرهاي با تجربه کمونيست است که لازمه ساختن يک حزب بزرگ سياسي ميباشد.

ث. دفتر سياسي و کميته رهبري بايد در اين زمينه  مقررات، موازين و اسناد لازم براي آموزش را تهيه و ابلاغ نمايند. پلنوم هفتم بخصوص بر اجراي کليه قرارهاي مربوط به مقررات و روش هاي تشکيلاتي تاکيد  ميکند.                                                                                                             

 

قرار شماره ۳ -  در باره کار کميته هاي حزبي

اين سند بر مبناي سند پايه کميته هاي حزبي مصوب پلنوم ششم تهيه شده است.  بند هاي اين سند مکمل يکديگر هستند و با هم موضوعيت پيدا ميکنند. روشن کردن هر ابهامي در اين سند در صلاحيت بالاترين ارگان رهبري نشسته حزب است.

١. کميته هاي حزبي مسئوليت سازمان دهي، هدايت و رهبري حزب و جامعه در عرصه فعاليت خود هستند. در اين رابطه:

تضمين انجام کليه فعل و انفعالات حزبي و همچنين تعيين و اجراي سياست ها و اقدامات لازم چه در بعد حزبي و چه در بعد  اجتماعي در عرصه فعاليت هر کميته وظيفه پايه آن کميته است. اين فعل و انفعالات و سياست ها بايد در انطباق با سياست ها و مواضع حزب باشد. سياست هاي حزب توسط ارگان هاي ما فوق رسما ابلاغ ميشود و يا در ارگانهاي حزب منتشر ميگردد.

کميته ها بايد محدوده صلاحيت کميته و يا ارگانهاي تابعه خود را به رسميت بشناسند، به اين نهادها امکان انجام وظايف شان را بدهد و از دخالت نالازم در کار آنها خود داري کنند. براي کمک به انجام اين امر خطوط راهنماي زير مبنا قرار داده ميشود:               

 کميته ها بايد آن سياست ها و اقدامات را تعيين کنند که ناظر بر کار همه کميته هاي تابع آنها است. انطباق اين سياست ها و اقدامات بر شرايط ويژه فعاليت هر کميته زير دست و يا تصميم گيري در مورد اقدامات و سياست هاي لازم ديگر که جنبه خاص براي کميته زير دست دارد وظيفه خود آن کميته است.                             

هر کميته تنها در آن سياست ها و اقدامات کميته هاي زير دست خود حق دخالت دارد که آن سياست يا اقدام نتيجه اي بلاواسطه فراتر از محدوده عمل کميته زير دست داشته باشد يا آن سياست و اقدام اتخاذ شده مغاير سياست ها، نقشه و مواضع حزب باشد. کميته هاي حزبي براي انجام وظيفه خود بايد اختيار لازم را داشته باشند از جمله:                

کميته ها ميتوانند در مورد سياست ها و اقدامات لازم در عرصه فعاليت خود در چارچوب بند هاي ديگر اين سند تصميم گيري کنند. 

کميته ها ميتوانند به نام خود اين مواضع را اعلام کنند، و حزب و جامعه را با استفاده از کليه وسايل ارتباط جمعي مخاطب قرار دهند. کميته ها حق سازمان دادن چنين وسايل ارتباط جمعي (اعلاميه، بيانيه، اطلاعيه، نشريه، راديو، تلويزيون، تبليغات اوديو ويژوال، اينترنت و ....)  را دارند.

کميته ها حق و وظيفه عضو گيري و گسترش حزب در عرصه فعاليت خود را دارند.

کميته ها حق و وظيفه سازمان دادن کميته هاي جديد در محدوده فعاليت خود را بر اساس چارت مصوب  حزب دارند. چارت سازماني حزب در هر منطقه توسط کميته منطقه تعيين ميشود.

کميته ها حق دارند در صورت عدم انطباق فعاليت و سياست هاي يک کميته يا يک تشکيلات تابع خود بر سياست ها و مواضع حزب، اين کميته يا اين تشکيلات را منحل نمايند. انحلال هر کميته بايد مورد توافق کميته مافوق هم قرار گرفته باشد. انحلال يک تشکيلات بايد به تاييد کميته منطقه و يا عاليترين کميته رهبري نشسته حزب برسد. انحلال کميته منطقه اي در صلاحيت پلنوم کميته مرکزي و انحلال تشکيلات منطقه اي در صلاحيت کنگره حزب است.

٢. گزارش دهي روتين به کميته مافوق وظيفه همه کميته ها است. هر کميته بايد امکان بازرسي هميشگي توسط ارگان هاي مافوق را تضمين کند و کميته مسئول خود را در جريان کليه فعل و انفعالات تشکيلاتي و اجتماعي قرار دهد و به سوالات ارگان مافوق پاسخ دقيق و درست بدهد.

٣. کميته هاي حزبي بايد نمونه رعايت بالاترين ديسيپلين تشکيلاتي در انجام وظايف خود باشند.

٤. کميته هاي حزبي بايد نمونه رعايت انصاف، اصول و موازين حزبي و سياسي باشند.

٥. کميته هاي حزبي بايد سمبل مدرنيسم و راندمان بالاي سازماني و همچنين گزارش دهي دقيق، ابژکتيو و مبتني بر فاکت هاي قابل سنجش باشند.

٦. کميته هاي حزبي در مقابل انجام وظايف خود پاسخگو هستند و مسئوليت نارسائي و عدم تکافو در حوزه مسئوليت مستقيما بر عهده آنهاست. کميته ها در مورد همه امور دلايل روشن عدم پيشرفت کار و همراه آن راه حل پيشنهادي خود براي فائق آمدن بر اين مشکلات را در مقابل کميته مافوق قرار دهند. توانائي و صلاحيت هر کميته را با درجه قابليت او در ظاهر شدن در چنين نقشي سنجيده ميشود.

٧. هدف بلاواسطه همه کميته ها ساختن يک حزب سياسي بزرگ، رزمنده، مصمم و اجتماعي منطبق بر مصوبات کنگره اول  است. بويژه :

الف. هر کميته حزبي مسئول انسجام، اتحاد و رزمندگي تشکيلات تحت مسئوليت خود است. کميته هاي حزبي و اعضاي آن بايد منبع و نمونه انرژي، خوش بيني، اعتماد، اتحاد، عجله و بشاشيت در حزب و در جامعه باشند.

ب. کميته هاي حزبي بايد مانع فرماليسم سازماني نظير جايگزين شدن "مراسم انجام يک کار" بجاي انجام آن کار، معطوف بودن به فضاهاي مجازي غير واقعي، بخصوص به چپ سنتي و غير اجتماعي، نوشتن براي رضايت خاطر خود و نه تغيير دنياي بيرون  جنگيدن با دشمنان سياسي معين، و ... شوند.

پ. کميته هاي حزبي بايد تضمين کنند که با کليه موانعي که پيوستن مردم و بخصوص رهبران و آژيتاتورهاي کمونيست طبقه کارگر به اين حزب را دشوار ميکند مبارزه کنند. کليه جنبه هاي غير اجتماعي در عمل و سياست و چهره اين حزب را تغيير دهند. بايد تضمين کنند که حزب چهره اي همه جانبه و هرچه جذاب تر براي طبقه کارگر و براي هرکس که عليه بي عدالتي مبارزه ميکند داشته باشد.

ت. کميته هاي حزبي بايد حزب را به زنجيري تبديل کنند که کل بافت مبارزاتي در طبقه کارگر و در جامعه را به هم گره ميزند.

ث. دبير و جمع هاي منتخب کميته ها، مادام که جايگزين نشده اند، حمايت کميته در فاصله دو نشست کميته را خواهند داشت.

ج. کميته هاي حزبي بايد تضمين کنند که نقشه ها و سياست هاي مصوب با سرعت و راندمان و استاندارد بالا انجام گيرد.

خ. عضويت در کميته ها و ارگان هاي غير نشسته (کميته مرکزي، دفتر سياسي و ...) پست تشکيلاتي نيست. اعضاي اين کميته ها بايد در نهاد ها و فعل و انفعالات جاري حزب داراي سازمان باشند.

 ح. اعضاي کميته هاي تشکيلات هاي محلي و جغرافيائي حزبي نميتوانند عضو تشکيلات ديگري در حزب باشند.

دفتر سياسي و کميته رهبري بايد تضمين کنند که رابطه کادرها با رهبري حزب را بر متن يک اتحاد  و سياسي و منطبق با موازين و مقررات حزبي، و عاري از هر معيار و رابطه محفلي و مستقل از ضوابط و معيارهاي اخلاقي را تحکيم نمايند و يک حزب يک پارچه و متحد را سازمان دهد.                                                                                      

 

 قرار شماره ۴ -  در مورد مقررات حزبي مصوب پلنوم دهم حککا                

پلنوم هفتم بر موازين و مقررات سازمان حزب، مصوب پلنوم دهم حککا (سال١۹۹۹) تاکيد ميکند و اجراي آنها  را جزئي از تلاش براي ساختن حزب ميداند.

 

قرار شماره ۵-   مقررات تکميلي در مورد ايجاد فراکسيون

پلنوم هفتم کميته مرکزي در تکميل متمم اصول سازماني در مورد تشکيل فراکسيون هاي حزبي مقررات زير را به تصويب ميرساند:

١. اعضاي حزب ميتوانند هر انجمن، کانون ويا کلوبي را تشکيل دهند يا عضو چنين نهاد هائي شوند به شرط آنکه اين سياست ها و اهداف اين نهاد ها با اهداف برنامه اي حزب متناقض نباشد. اين نهاد ها غير حزبي هستند.

٢. فراکسيون يک جمع تبادل نظر و يا جمع هم نظر نيستند. يک فراکسيون يک سازمان حزبي است و حزب براي آن حقوقي را به رسميت ميشناسد. فراکسيون يک سازمان حزبي در مقابل خط رسمي حزب است براي سوق دادن حزب به سمت ديگري.

٣. فراکسيون حزبي تنها بعد از تصويب رسميت آن از جانب کميته هاي مسئول مطابق متمم اصول سازماني رسميت ميابد.

٤. هر فراکسيون بايد در محدوده عمل مورد تقاضاي خود پلاتفرم سياسي و برنامه ي آلترناتيو خود در مقابل خط رسمي را ارائه دهد.

٥. اسامي اعلام کنندگان و سخنگويان اصلي فراکسيون بايد روشن باشد.

٦. از آنجا که فراکسيون در برابر خط رسمي تشکيل ميشود، لازم است رسما و کتبا بر دفاع از انضباط و موازين تشکيلاتي حزب، قبول قانونيت مجاري رسمي حزب براي طرح نظرات و اختلافات، قبول مشروعيت مصوبات کميتههاي حزبي، قبول مشروعيت رهبري و ارگانهاي حزبي تأکيد کند. تشکيل فراکسيون به معني خروج از انضباط و موازين حزب نيست.

با تشکيل هر فراکسيون، اکثريت يا مدافعين خط رسمي حزب نيز ميتوانند در مقابل آن فراکسيون در انتخابات و يا در تعيين مسئولين و سياست ها بعنوان يک فراکسيون سازمان يافته ظاهر شوند.                                                                                                 

 

 شماره ٦ - تشکيل بنياد آموزشي مارکس - انگلس

١. هدف بنياد توليد مواد آموزشي اديو ويژوال در جهت بر آورده کردن نياز هاي آموزشي حزب بخصوص در داخل ايران است.

٢. به جز درمورد آموزش و ترويج مواضع و سياست هاي عملي مصوب حزب که بايد به تاييد مسئولين حزبي برسد  بقيه اسناد و توليدات آموزشي ميتواند متنوع و متعدد باشد.

٣. تهيه ماتريال آموزشي بر اساس دعوت از افراد، تهيه برنامه هاي آموزشي، و يا درخواست متقاضي براي توليد ماتريال آموزشي براي يک بحث است.

٤. بنياد آموزشي به توليد مواد آموزشي ميپردازد که در هر دوره مفيد باشند و مستقيما در دستور کار حزب هستند. پذيرش يا رد هر پروژه در صلاحيت مسئول بنياد است.

بنياد آموزشي جزو نهاد هاي تابعه رهبري نشسته حزب است.                                                                                              

 

 شماره ٧ - قرار در مورد نحوه پيش برد اختلاف نظر در حزب

شرط تضمين پيشبرد درست اختلاف نظر در حزب پذيرش رسميت و احترام نهاد ها و ارگان هاي حزبي از طرف همه طرف هاي درگير در يک بحث است. در اين رابطه پلنوم هفتم به خصوص بر چند اصل زير تاکيد ميکند:

از آنجا که سياست و حزبيّت کمونيستي معطوف به روش فعاليت جمعي و سازمان يافته است، هر سياست و روشي که توسط هر فرد يا جمعي بعنوان يک روش سياسي و يا تشکيلاتي در پيش گرفته ميشود بايد قابل تعميم و قابل اتخاذ توسط همه باشد.

تحريم فعاليت در ارگان هاي حزبي به عنوان يک شيوه اعتراض اقدامي انحلال طلبانه و ضد حزبي است. تبليغ و تشويق تحريم نشست ها، ارگان ها و فعاليت هاي  روتين و رسمي و مصوب حزب از جانب هر فرد يا جمعي مذموم، يک اقدام ضد حزبي است.

عضويت در هر نهاد، کميته و ارگان حزبي يک امتياز براي هر عضو حزب است. شرط سلامت رابطه سياسي در حزب به رسميت شناسي ارگان ها و نهاد هاي حزبي است. از اعضاي کميته ها و نهاد هاي حزبي انتظار ميرود که در صورت رسيدن به هر اختلاف نظري، اين اختلاف را قبل از هر جا در کميته و نهادي که در آن عضو هستند مطرح کنند و به بحث بگذراند، تلاش کنند ديگران را به اتخاذ سياست و روش پيشنهادي خود قانع کنند. طرح ابتدا به ساکن اختلاف نظر در بيرون حزب زير پا گذاشتن ابتدائي ترين احترام به نهادي است که فرد عضو آن است.

 

شماره ٨ - قرار در مورد مباحثات در جلسات کميته ها و نهاد هاي حزب

حفظ محرّميت کميته ها و نهاد هاي حزبي و تضمين امنيت لازم سياسي براي طرح هر نظر و پيشنهادي در اين ارگان ها و اطمينان مطرح کننده از عدم استفاده از اين بحث ها به عنوان ابزار افشاگري سياسي در آينده مقررات زير را ايجاب ميکند:

۱ - شفافيت و علنيّت در مبارزه سياسي به معني طرح شفاف و علني نظرات است نه علني کردن اسناد حزبي. نوار و اسناد مباحثات داخلي (مکاتبات دروني و نوار جلسات غير علني) يک کميته يا نهاد حزبي تماما داخلي است. انتشار آنها به عنوان بخشي از پيشبرد مبارزه سياسي تحت هر شرايطي ممنوع است. دسترسي به اين اسناد تنها توسط خود آن کميته و نهاد و يا ارگان هاي مافوق مجاز است

۲ - اسناد و نوار مباحثات ارگان ها و کميته ها براي اعضاي اين نهاد ها تنها در مراکز اين کميته ها و نهاد ها قابل دسترس خواهند بود. 

 

شماره ٩ - قرار در مورد انتشار اسناد حزب

انتشار منظم اسناد و مباحثات دروني حزب شرط لازم براي دادن امکان يک ارزيابي تاريخي از حزب است. به اين منظور پلنوم ششم مقرر ميکند که:

کليه اسناد شفاهي و کتبي کميته هاي حزبي ميتوانند بعد از ده سال از تاريخ انجام آنها منتشر گردند مشروط به اينکه:

اين کار توسط خود کميته و يا مسئولين تعيين شده از جانب آن انجام گيرد

اين اسناد از نظر اطلاعات امنيتي توسط کميته و يا مسئولين تعيين شده آن تماما تصفيه شوند.

انتشار اين اسناد با توافق کميته مافوق انجام شود.

پلنوم از دفتر سياسي ميخواهد که براي انتشار منظم اسناد کميته مرکزي، دفتر سياسي و کميته رهبري کميسيون ويژه اي را تشکيل دهد و هر سال اسناد تاريخي ٥ سال قبل را منتشر نمايد.

 

 شماره ١١ – کنگره حزب

با توجه به تحولات اوضاع در ايران و منطقه و ضرورت آمادگي حزب براي پاسخگوئي به اين اوضاع، پلنوم هفتم تصويب مي کند که کنگره هاي حزب ساليانه برگزار گردد.