پلنوم  پانزدهم کميته مرکزى حزب کمونيست کارگرى عراق

مصاحبه با فاتح شيخ

رئيس هيات شرکت کننده از طرف حزب ما  در پلنوم ١٥  

 

 

کمونيست : اخيرا پلنوم ١٥ کميته مرکزى حزب کمونيست کارگرى عراق درعراق برگزار شد و شما بعنوان رئيس هيات رسمى حزب کمونيست کارگرى ــ حکمتيست در آن حضور داشتيد. اين پلنوم حائز چه جايگاه سياسى و اجتماعى در سطح کشورى و منطقه اى بود؟

فاتح شيخ : من و رفيق عبدالله شريفى بعنوان هيات رسمى حزب کمونيست کارگرى - حکمتيست در پلنوم ١٥ حزب کمونيست کارگرى عراق شرکت داشتيم. اين پلنوم هم از زاويه خود حزب و هم از نظر جايگاه سياسى و اجتماعى آن براى جامعه داغان شده عراق و کل منطقه، حائز اهميت فوق العاده اى بود. علاوه بر اکثريت کميته مرکزى، شمارى از کادرها شامل مسئولان کميته هاى حزبى مناطق، جمعا بيش از پنجاه نفر، در نشست شرکت داشتند. نشستى پرشور، پرمحتوا و سرشار از عزم و روشن بينى کمونيستى، چشمه اميدى در تاريکى ويرانه اى به وسعت يک کشور ٢٥ ميليونى. نشست طيفى از رهبران کمونيست، فعالين عرصه هاى متنوع مبارزه طبقاتى و اجتماعى در محلات و شهرها، سازماندهندگان شوراها و اتحاديه هاى کارگرى و واحدهاى سازمان آزادى زن، همگى مصمم به نجات هرچه فورى تر جامعه از سناريوى سياهى که بر آن تحميل شده است.

مباحثات پلنوم نشان از فوکوس بجاى رهبرى حزب بر مسائل گرهى جامعه داشت. مهمترين و اولين مبحث حول راه پايان دادن به اشغال جامعه عراق و اعاده مدنيت به آن بود. پلنوم مفصلا به طرح پيشنهادى کورش مدرسى در اين زمينه پرداخت که ناظر به ايجاد يک سازمان توده اى و بسيج جنبش اجتماعى وسيعى حول آن با هدف برپايى دولتى غيردينى و غيرقومى بود. مکانيسم نيل به اين هدف بحرکت در آوردن نيروى مردم براى در دست گرفتن امور و کنترل محلات و شهرها و مناطق و از اين طريق پايان دادن به اشغال و اعاده مدنيت به زندگى و جامعه عنوان شده بود. صحبتهاى زنده کادرها در اين مبحث نشان روشن بينى فعالين دست اندرکار يک حزب مسئول در جهت يافتن راه خروج از جنگل ويرانى و ترور کنونى بود. رفراندم استقلال در کردستان عراق بند مهم ديگرى بود که بعنوان يک گرهگاه اساسى تحول سياسى در آن منطقه به بحث گذاشته شد. حول انتخابات جارى در عراق هم بحث زنده و جالبى صورت گرفت. در بررسى بحران و جدايى در حزب کمونيست کارگرى ايران، پلنوم سياست رهبرى حزب را قاطعانه تاييد کرد.

احساس و جمعبندى من اين بود که پلنوم ١٥ نقطه عطفى تعيين کننده در مسير تحول حزب کمونيست کارگرى عراق به يک حزب سياسى کمونيستى مدعى قدرت، بانفوذ و موثر در جامعه است. مسيرى که طى آن، حزب از راه تغيير جامعه و جوابگويى به مسائل متنوع گريبانگير آن، خود را تغيير ميدهد و ساختار و رهبرى اش را با ملزومات اين تغيير و تحول اساسى منطبق ميکند. امروز در عراق و منطقه، حزب کمونيست کارگرى عراق بعنوان يک فاکتور سياسى موثر و بانفوذ مورد بحث است. اين را در نشريات و سايتها و اظهار نظر صاحبنظران سياست عراق و خاورميانه به وضوح ميتوان ديد. برگزارى يک نشست مهم کارگرى: "کنگره شوراهاى کارگرى منطقه بصره" دو روز بعد از پايان پلنوم، که تماما توسط کادرهاى حزب سازماندهى و اداره شد، نشان واضح ديگرى از نفوذ و جايگاه اجتماعى و طبقاتى حزبمان در عراق است.

کمونيست:  نقش شما در مباحثات اين پلنوم چه بود؟

فاتح شيخ: در سخنرانى ام در بخش افتتاحيه پلنوم، تلاش کردم تصور خودم از خصلت و کاراکتر نقطه کنونى تحول حزب کمونيست کارگرى عراق و مسائل گرهى سياسى اى که جامعه عراق و حزب ما با آن روبروست را با رفقاى حاضر در نشست در ميان بگذارم. همچنين درباره اهميت موضع اصولى و تاريخى رهبرى حزبمان در عراق در قبال بحران اخير کمونيسم کارگرى که منجر به جدايى ما و تشکيل حزب حکمتيست شد اظهار نظر کردم و بر باز شدن صفحه جديدى از اتحاد و همکارى فشرده ميان دو حزب در عرصه هاى سياست عراق، ايران، منطقه و در عرصه فعاليت بين المللى تاکيد گذاشتم. علاوه بر پلنوم، من امکان شرکت در جلسات دفتر سياسى قبل و بعد پلنوم را هم پيدا کردم. آشنايى به زبان عربى کمک ميکرد که در جريان مباحث زنده و جالب اين نشستها قرار بگيرم و مستقيما در آنها شرکت کنم.

کمونيست: لطفا درباره مصوبات اين پلنوم براى خوانندگان کمونيست بگوئيد.

فاتح شيخ: پلنوم خطوط بحث رفيق سمير عادل درباره ايجاد يک سازمان توده اى با هدف پايان دادن به اشغال عراق و اعاده مدنيت به جامعه و طرح کورش مدرسى در اين زمينه را تصويب کرد. خطوط بحث مربوط به ايجاد يک سازمان توده اى براى هدايت جنبش رفراندم استقلال کردستان هم که توسط رفيق امجد غفور ارائه شد به تصويب رسيد. در مورد انتخابات، بحث و بيانيه رفيق ريبوار احمد ليدر حزب را پلنوم بعنوان مصوبه خود تاييد کرد. در مبحث بحران و جدايى در حزب کمونيست کارگرى ايران هم چند قرار در تاييد موضع و سياست رهبرى حزب عراق در قبال آن، در قدردانى از کورش مدرسى و قدردانى از ريبوار احمد و دفتر سياسى حزب کمونيست کارگرى عراق و نيز در محکوميت روش مخرب رهبرى حزب کمونيست کارگرى ايران عليه حزبمان در عراق به تصويب رسيد. در خصوص سوخت و ساز و مسائل سازمانى حزب و کنگره سوم حزب نيز قرارهاى مهمى تصويب شد.