کنگره سوم حزب کمونیست کارگری عراق در بغداد برگزار شد

 

اطلاعیه پایانی کنگره سوم

حزب کمونیست کارگری عراق روز ١۴ آوریل ٢۰۰۵ کنگره سوم خود را در بغداد در سالن هتل فلسطین مریدیان، با حضور اکثریت بزرگ نمایندگان کنگره و شماری مهمان از کادرها و دوستان حزب برگزار کرد.

 

کنگره با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان آزادی و سوسیالیسم، به یاد قربانیان جنگ و کشمکش تروریستی از مردمان بیگناه و کودکان و نیز به احترام منصور حکمت رهبر کمونیسم کارگری آغاز شد.

 

ابتدا ریبوار احمد ليدر حزب در سخنرانی افتتاحیه کنگره بر اهمیت ويژه برگزاری کنگره سوم كه در اين اوضاع دشوار و پرتحول، و درگير جنگ، ترور، ویرانی و ناامنی تاكيد گذاشت و گفت كه در اين شرايط بيش از هر زمان ديگر، برای رویاروئی با این اوضاع جامعه به یک حزب کمونیستی ، يعنى حزبی که بتواند راه خروج از این مخاطرات را پیش پا بگذارد نيازمند است. اوهمچنین به جایگاه كنونى حزب و چگونگی تبدیل شدن آن به یک حزب سیاسی توده ای بزرگ كه بتواند یک آلترناتیو آزادیبخش برای جامعه باشد، اشاره کرد.

 

پس از شنیدن گزارش کمیته نظارت بر انتخاب نمایندگان، کنگره اعتبار نامه نمایندگان تشکیلات های مختلف حزب را تصویب کرد و به این ترتیب کنگره رسمیت یافت. کنگره پس از تصویب آئین نامه و دستور جلسه و انتخاب هیات رئیسه، گزارش فعالیت های سیاسی و پراتیک حزب را پس از كنگره ٢، گزارش سیاسی از سیر تحولات عراق در نتیجه جنگ آمریکا و نقش نیروهای سیاسی عراق در قبال این مسائل طی دو سال گذشته، مساله جدائی کردستان، بیانیه حقوق جهانشمول انسان، متمم اصول و مبانی سازمانی حزب کمونیست کارگری عراق و نیز قراری درباره دولت موقت را در دستور گذاشت.

 

سمیر عادل رئیس دفتر اجرائی حزب گزارشی از فٍعالیت های حزب در کلیه عرصه ه داخل و خارج عراق ارائه داد. این گزارش نمایانگر فعالیت مهم و و تعيين كننده حزب   در مقابله با اوضاع سناریو سیاه در عراق، در عرصه سازماندهی کارگران، شرکت حزب در تاسیس ”فدراسیون شوراها و اتحادیه های کارگری“ و ”اتحادیه بیکاران“، ”سازمان آزادی زن در عراق“ و همچنین شرکت در تشکیل کمیته های کار دانشجویی و تظاهرات های دانشجویان در بصره، دفاع از بنیادهای مدنی جامعه، طرح پروژه ”کنگره آزادی عراق“، ”کنگره رفراندم برای استقلال کردستان“، انتشار نشریات و راه اندازی رادیوهای محلی در بغداد و اربیل و فعالیت های بین المللی در خارج کشور علیه جنگ و اشغال و علیه هر دو قطب آمریکائی و اسلامی تروریسم و غیره بود.

 

سپس ریبوار احمد  در گزارش سیاسی خود بویژه پيرامون جایگاه حزب در اوضاع بعد از جنگ و اشغال عراق و نیز درباره نقش و تاثیر سیاستهای نیروهای سیاسی و نقشی که حزب کمونیست کارگری عراق در دل این تحولات ایفا کرده بود صحبت کرد. در این گزارش سیاست و مواضع حزب، نقش حزب در مبارزه علیه جنگ و اشغالگری آمریکا ، و همچنین موضع قاطع حزب در مورد خواست خروج نیروهای آمریکا و متحدان آن، سازماندهی مبارزه علیه اسلام سیاسی و قوم گرائی و ایستادگی در مقابل همه آلترناتیوهای ارتجاعی و تعرضات آنها به حقوق مدنی مردم، سازماندهی و رهبری مبارزه رادیکال در قبال این تحرکات و قرار گرفتن در صف پیشین دفاع از جنبش برابری طلبی زن و مرد تصویر شده بود. نمایندگان کنگره به اتفاق آرا سیاست ها و جهت گیریهای اين دوره حزب را تایید کردند.

 

در اين کنگره هیئتی از رهبری حزب کمونیست کارگری ایران – حکمتیست متشكل از رفقا رحمان حسین زاده (رئیس هیئت دبیران)، صالح سرداری (عضو دفتر سیاسی) و محمد راستی (مشاور کمیته مرکزی) اين حزب بعنوان مهمان در کنگره شرکت داشتند. رفیق رحمان حسین زاده در سخنرانی خود در کنگره علاوه بر تاکید بر تحکیم و تقویت مبارزه مشترک دو حزب، اعلام کرد که حزب کمونیست کارگری– حکمتیست جدال امروز در عراق را بخش لایتجزای کشمکش سیاسی در ایران میداند و مبارزه دوشادوش با حزب کمونیست کارگری عراق را امرى ضرورى در پراتيك آتى خود میشناسد.

 

کنگره در ادامه قراری در مورد ضرورت رفراندم برای جدائی کردستان بعنوان یک راه حل عملی و مناسب برای حل مساله کرد و دور کردن جامعه از جنگ و کشمکش و کینه و تفرقه قومی که جریانات ناسیونالیست بر آن سرمایه گذاری کرده اند، را بررسی کرد و سپس مضمون سیاسی این قرار را تایید کرد. اين کنگره همچنین دو سند ”بیانیه حقوق جهانشمول انسان“ و“متمم اصول سازمانی حزب“ را تصویب کرد.

 

علاوه بر این، کنگره مجموعه ای قرار در راستای تقویت فعالیت حزب و ارتقای آن به سطح بالاتر بطوریکه قادر به پاسخگویی به نیازها و توقعات جامعه و تقویت جنبش توده ای برای مقابله با انهدام بنیاد مدنی جامعه و نیز تقویت ”کنگره آزادی عراق“ باشد را به تصویب رساند و بررسی سایر قرارهای طرح شده در دستور را به پلنوم وسیع کمیته مرکزی واگذار کرد. ازجمله این قرارها قراری در ارتباط با وارد کردن اصلاحات لازم در بخش دوم برنامه ”یک دنیای بهتر“ در انطباق با اوضاع بعد از سقوط رژیم بعث بود.

 

در پایان کنگره یک کمیته مرکزی 46 نفره را انتخاب کرد که عبارتند از: آزاد احمد، احمد عبدالستار، آسو جبار، آسو کمال، امجد غفور، باسل مهدی، خالد زکی، خسرو سایه، دشتی جمال، رحمن حسین زاده، رعد سلیم، رشید اسماعیل، ریاض کاکه شین، رمضان صابر سعید، ریبوار احمد، ریبوار عارف، زمناکو عزیز، ساکار احمد، سارا فالح، سامان کریم، سامی حسن، سعید احمد، سمیر عادل، سوسن سلیم، شمال علی، طاهر حسن، عادل صالح، عبدالکریم عبدالساده، عبدالله محمود، فالح محمود، فاتح شیخ، فارس محمود، فلاح علوان، قاسم هادی، کورش مدرسی، لیلی محمد، محسن کریم، موید احمد، محمد عزیز، ندی موید، نادیه محمود، ناسک احمد، هلاله رافع، هوزان محمود، هیثم علی، ینار محمد.

 

در سخنرانی اختتامیه کنگره، ریبوار احمد برگزاری پیروزمند کنگره را به حاضران تبريك گفت و یک بار دیگر بر اهمیت این کنگره برای حزب و جنبش کمونیسم کارگری و برای جامعه تاکید گذاشت و ضرورت تبدیل آن به نقطه تحولی بزرگ در حیات سیاسی حزب و نقش نمایندگان کنگره در تحقق این ضرورت را یادآور شد. او همچنین اشاره کرد که ” شرایط برای فعالیت ما دشوار و استثنائی است، شکست و پیروزی ما هر دو ممکن است و فرصت پیروزی به درجه زیادی به اراده ما بستگی دارد؛  و بقول منصور حکمت پلها پشت سر ما خراب شده اند و راه عقب نشستن به رویمان باز نیست، تنها انتخاب برابر ما همانا پیشروی است.“

 

روز بعد کمیته مرکزی منتخب کنگره در سالن العراقیه در بغداد پلنوم شانزدهم خود را برپا کرد. اين پلنوم، برگزارى کنگره را موفق ارزیابی کرد  و از تلاش و نقش کمیته برگزارکننده و همه رفقای دست در کار تدارک کنگره قدردانی کرد. پلنوم اموری که از طرف کنگره در ارتباط با اسناد به آن ارجاع شده بود را به انجام رساند. درچارچوب بحث اوضاع سیاسی جاری عراق، این نشست بر ضرورت تقویت و تکمیل کار ”کنگره آزادی عراق“ بعنوان آلترناتیو رهائی جامعه از اوضاع فاجعه بار کنونی و بازگرداندن مدنیت به عراق تاکید گذاشت. همچنین مجموعه ای قرار در راستای اجرای تصمیمات و مصوبات و جهت گیریهای کنگره به تصویب رساند.

 

پلنوم، رفیق ریبوار احمد را به اتفاق آرا به عنوان لیدر حزب انتخاب کرد و 19 نفر را بعنوان دفتر سیاسی انتخاب کرد که عبارتند از: آزاد احمد، آسو کمال، امجد غفور، باسل مهدی، خسرو سایه، رعد سلیم، ریاض کاکه شین، زمناکو عزیز، سامان کریم، سمیر عادل، شمال علی، فارس محمود، فلاح علوان، قاسم هادی، موید احمد، نادیه محمود، هلاله رافع، هوزان محمود و ینار محمد.

 

کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری عراق

16 آوريل 2۰۰5