گزارشCNN  از وضعيت زنان در عراق

ترجمه: سعيد کرامت

s.keramat@gmail.com

گزارشي را که در زير ملاحظه ميکنيد ما تهيه نکرده ايم، گزارشي است که رسانه اي مانند سي. ان. ان در اين مورد تهيه کرده است:  

 

ينار محمد  زندگي راحت در تورنتو، کانادا را جا گذاشته و به کشورش، جايي که ميگويد در آن حقوق زنان ناديده گرفته شده است برگشته است.

محمد در سخنرانيش براي جوانان دمکراسي خواه عراقي گفت: "اختيار را به اسلاميست و رهبران قبايل دادند،" او همچنين در يک مصاحبه با سي ان ان ياد آورشد که   "کسي به حرف ما گوش نداد. به اسلاميست ها به رهبران قبايل گوش دادند اما به زنان هرگز."

ينار محمد در سال ۲۰۰۳ سازمان آزادي زن در عراق را بنياد نهاد تا صداي اعتراضي زنان را فرياد و از آنهايي حمايت کند که به کمک نيازمند هستند.

محمد ميگويد، "کسي حق ندارد به ما(زنان) بگويد که ما شهروند درجه دوم هستيم."

بنابه گزارش ديدبان حقوق بشر، تاريخا زنان عراقي به نسبت زنان کشورهاي همسايه از حقوق بيشتري برخوردار بوده اند. سازمان ديدبان حقوق بشر ميگويد  در زمان حکومت صدام حسين بدون درنظر گرفتن جنسيت، خون، زبان، پيشينه اجتماعي، يا مذهب در مقابل قانون يکسان اعلام شده بودند ، و ميتوانستند که راي بدهند و يا کانديد شوند.

سازمان عفو بين الملل مي گويد، حتي زماني که صدام حسين براي خشنود کردن رهبران مذهبي و قبايل، در دوران جنگ اول خليج، حقوق زنان را پس گرفت، زنان اين درجه از خشونت را عليه خود نديده بودند.

بنا به گزارش سازمان ملل، زن ربايي، تجاوز جنسي، و قتل زنان در حال افزايش است. قتلهاي ناموسي هم در حال افزايش است. سازمان ملل همچنين ميگويد که زنان –مسلمان و غيرمسلمان- مجبور شده اند که حجاب اسلامي را رعايت کنند.

ينار محمد گفت، "برو سري به مرده شور خانه بغداد بزن. آنجا خيلي از زنان سر بريده را پيدا خواهيد کرد. ‌آنها سر بريده شده اند. شکنجه شده اند بعد کشته شده اند. اينها نمونهايي از قتلهاي ناموسي است. زماني که زنان بخاطر ناموس کشته ميشوند، کسي نمي تواند از دمکراسي حرف بزند." محمد همچنين اضافه ميکند که قانون فعلي عراق مجازاتي براي کساني که مرتکب قتل ناموسي ميشوند تعيين نکرده است.

محمد و سازمانش در حال مبارزه براي حقوقي هستند که زنان در کشورهاي ديگر ازلي و ابدي ميدانند. آنها بر عليه خريد و فروش زن، تجاوز و قتل و حجاب اجباري مبارزه مي کنند.

ينار محمد ميگويد، "در تلويزيون شما صدها مقام را ميبيندي که ادعا ميکنند که به زنان آزادي داده اند. اما نگاهي به خيابانها بينداز- همه زنان حجاب پوشيده اند. آنها نميتوانند براحتي حرکت کنند؛ مدرسه و يا سرکار بروند."

محمد ميگويد سازمان آزادي زن تاکنون بيشتر از ۳۰ زن را از  خطر قتلهاي ناموسي نجات داده و به تعداد زيادي کمک کرده است که از عراق خارج شوند.

اما او ميگويد قانون کنوني عراق مانع بزرگي بر سر راه آنها است.محمد اضافه ميکند که  "تنها اميد ما ساختن يک جنبش جوان است که بتواند دنياي کنوني را به يک دنياي بهتر تغيير دهد."