اساسنامه حزب کمونیست کارگری - حکمتیست

 

اساسنامه حزب کمونیست کارگری - حکمتیست مجموعه قوانین و مقررات درونی حزب است که همه کمیته ها، ارگان ها و اعضا حزب بدون استثنا  ملزم به رعایت آنها هستند.

اساسنامه حزب حکمتیست شامل دو قسمت است:

قسمت اول اصول سازمانی و متمم های آن که مبنای تمام مقررات درونی حزب هستند. هیچ قانون و مقررات درونی حزب در هیچ شرایطی نمیتواند در تناقض با اصول سازمانی و متمّم های آن قرار بگیرند. تغییر این بخش از اساسنامه در صلاحیت کنگره حزب است.

قسمت دوم مقررات درونی حزب است که توسط پلنوم کمیته مرکزی یا نشست دفتر سیاسی در ارتباط با نحوه فعالیت در حزب تصویب میشود. این قوانین و مقررات ممکن است توسط قوانین و مقررات دیگری لغو و یا تغییر کنند. تاریخ تصویب هر قرار و تاخر آن نسبت به مقررات مشابه تعیین کننده شمولیت آن قرار است.

 

بخش اول : اصول سازمانی و متمم ها

الف - اصول سازمانی حزب کمونیست کارگری- حکمتیست

مقدمه: اصول سازمانی حزب کمونیست کارگری- حکمتیست ، آن اصول کلی ای است که مقررات اساسنامه ای و موازین تشکیلاتی حزب بر آنها متکی است. اساسنامه حزب کمونیست کارگری - حکمتیست در هر مقطع مرکب است از این سند و مجموعه آئین نامه های اجرایی و مقررات و موازینی که کنگره و یا کمیته مرکزی حزب بر مبنای این اصول در قلمرو های مشخص تر فعالیت حزبی تصویب میکند. این مقررات و آئین نامه ها نمیتوانند و نباید ناقض اصول مندرج در این سند باشند.

***

 اصول سازمانی حزب کمونیست کارگری- حکمتیست

١- حزب کمونیست کارگری - حکمتیست یک سازمان انقلابی مارکسیستی است که برای متشکل کردن و هدایت طبقه کارگر برای تحقق انقلاب کمونیستی تشکیل شده است. اهداف حزب کمونیست کارگری-حکمتیست در برنامه این حزب بیان شده است.

 ٢- حزب کمونیست کارگری - حکمتیست ظرفی برای اتحاد و فعالیت کارگران کمونیست و همه مبارزین راه انقلاب کمونیستی طبقه کارگر است. عضویت در حزب کمونیست کارگری - حکمتیست امری داوطلبانه است. هرکس که خود را کمونیست و در اهداف اجتماعی حزب شریک بداند و آماده باشد برای تحقق این اهداف در چهارچوب حزب کمونیست کارگری - حکمتیست به فعالیت متشکل بپردازد، میتواند به عضویت حزب درآید. کناره گیری و خروج از حزب نیز امری آزاد و داوطلبانه است.

 ٣- عضویت در حزب هیچیک از حقوق و آزادیهای فردی و مدنی اعضاء را محدود و مشروط نمیکند. به همین ترتیب، عضویت در حزب تحت هیچ شرایطی مایه هیچ نوع برتری و امتیازی نسبت به سایر مردم نیست.

٤- کادر به عضوی از حزب اطلاق میشود که چه از طریق انتخابات و چه با انتصاب، مسئولیت سازماندهی و هدایت فعالیت حزب در حیطه معینی را عهده دار میشود. فعالیت بعنوان کادر مستلزم پذیرش موازین و دیسیپلین متناظر با مسئولیت حزبی ای است که فرد بر عهده میگیرد. این موازین و دیسیپلین ممکن است تعهدات بیشتر و تبعیت از انضباط محکم تری را، در قیاس با موازین عمومی ناظر بر حقوق و وظایف اعضاء بطور کلی، بر عهده افراد بگذارد. موازین ناظر بر فعالیت بعنوان کادر حزب در مقررات ویژه فعالیت هر ارگان و نیز در اسنادی که انتظارات عمومی حزب از کادرها را بیان میکنند قید میشود.

٥- حزب کمونیست کارگری- حکمتیست تشکلی برای سازماندهی و هدایت یک مبارزه اجتماعی توسط خود طبقه کارگر است و مشخصات سازمانی آن از این هدف اساسی تبعیت میکند. ساختمان و موازین سازمانی حزب کمونیست کارگری - حکمتیست چنان است که پیوستن هرچه وسیعتر پیشروان کمونیست طبقه کارگر و فعالیت ادامه کار آنها در حزب را تسهیل و تضمین میکند.

 ٦- سلول پایه حزب کمونیست کارگری- حکمتیست، حوزه اعضاء است که در محیط زیست و کار کارگران تشکیل میشود. سلسله مراتب ستونی حزب را یک سازمان هرمی متشکل از کمیته های محلی حزبی میسازد که هر یک پیشبرد و هدایت فعالیت حزب در محدوده زیستی - جغرافیایی معینی را برعهده دارد. اهم این کمیته ها عبارتند از کمیته محل، کمیته شهر و کمیته منطقه. کمیته مرکزی در راس این هرم تشکیلاتی قرار دارد و کل فعالیت حزب را در مقیاس سراسری سازماندهی و هدایت میکند.

 ٧- علاوه بر سازمان هرمی و ستونی، حزب کمونیست کارگری - حکمتیست بسته به نیاز، مجموعه ای از ارگانها و سازمانهای تخصصی و نهادهای ستادی نظیر نشریات، نهادهای تبلیغی و آموزشی، واحدها و شبکه های ارتباطی و غیره ایجاد میکند که زیر نظر کمیته های تشکیلاتی ذیربط فعالیت میکنند.

٨ - حزب کمونیست کارگری – حکمتیست برای گسترش نفوذ خود در تشکل های غیر حزبی، اعم از کارگری و غیر کارگری، و برای ناظر کردن سیاستهای خویش بر حرکت این تشکل ها و یا کسب رهبری در آنها تلاش میکند. حزب کمونیست کارگری هر جا لازم بداند خود مبتکر ایجاد چنین تشکل هائی خواهد بود. اعضاء حزب در هر تشکل غیر حزبی بصورت یک جناح و فراکسیون متشکل عمل میکنند.

 ٩- حزب کمونیست کارگری – حکمتیست موظف به دخالت و ایفای نقش پیشرو در کلیه ابعاد مبارزه طبقاتی و متشکل کردن جریان کمونیستی در درون طبقه کارگر تحت کلیه شرایط اجتماعی و سیاسی است. از اینرو حزب بر مبنای این استخوان بندی پایه، در هر مقطع و تحت هر شرایط چنان آرایش تشکیلاتی ای بخود میگیرد که بتواند پاسخگوی نیازهای مشخص مبارزه طبقاتی در هر دوره باشد. نیازهای فعالیت علنی و قانونی و فعالیت مخفی و زیر زمینی، فعالیت سیاسی یا نظامی، فعالیت در دوره های رکود یا اعتلای سیاسی، فعالیت در شرایط وجود و یا عدم وجود تشکل های توده ای کارگری و غیره، هر یک بر خصوصیات سازمانی حزب کمونیست کارگری و نوع ارگان ها و نهادهای تشکیلاتی ای که توسط حزب ایجاد میگردد تاثیر میگذارد.

 ١٠- کنگره حزب عالی ترین ارگان رهبری حزب است که هر دو سال حداقل یکبار تشکیل میشود. کنگره از نمایندگان سازمانهای حزبی تشکیل میشود که به رای مستقیم اعضای این سازمانها انتخاب شده اند. عالی ترین ارگان رهبری حزب در فاصله دو کنگره کمیته مرکزی است که اعضای آن در هر کنگره انتخاب میشوند.

 ١١- کلیه کمیته های حزبی در سلسله مراتب ستونی تشکیلات انتخابی هستند.

 ١٢- در سلسله مراتب تشکیلات، اصل بر تبعیت هر کمیته از مصوبات کمیته بالاتر و تبعیت همه کمیته ها از مصوبات کمیته مرکزی است.

 ١٣- همفکری در تعیین هدف مشترک و همگامی در مبارزه عملی برای تحقق آن، اصل اساسی در مناسبات داخلی حزب کمونیست کارگری است. گسترده ترین تبادل نظر و همفکری و بیشترین فرجه برای طرح آراء و نظرات مختلف افراد در جریان تصمیم گیری در سطوح گوناگون، در کنار اکید ترین انضباط و همگامی و یکپارچگی عملی در پیشبرد سیاستها و اقدامات مصوب، ارکان تفکیک ناپذیر مناسبات درونی حزب کمونیست کارگری حکمتیست را تشکیل میدهند.

 ١٤- انضباط محکم تشکیلاتی شرط لازم ادامه کاری و پیشروی یک حزب انقلابی کارگری در شرایط نامساعد و محدود کننده موجود حتی در لیبرال ترین کشورهاست. انضباط حاکم بر حزب کمونیست کارگری یک انضباط متکی بر آگاهی اعضاء بر ضروریات عملی مبارزه کمونیستی و شرایط فعالیت حزب است. دیسیپلین حزبی در درجه اول تابعی از انسجام سیاسی و معنوی حزب و پختگی و هوشیاری اعضاء و فعالین آن است. حزب کمونیست کارگری ضمن تلاش دائمی برای آموزش این دیسیپلین و تقویت این آگاهی و هوشیاری در میان اعضاء و فعالین خود، با موارد تخطی از دیسیپلین حزبی با اقدامات انضباطی معینی برخورد میکند. تذکر رسمی، خفیف ترین و اخراج (سلب عضویت)، شدید ترین اقدام انضباطی در حزب کمونیست کارگری است.

 ١٥- مبنای تعیین وظایف و مسئولیتهای حزبی هر فرد آمادگی و انتخاب آگاهانه خود او است. هیچیک از اعضای حزب به اجبار و برخلاف تمایل خود به انجام هیچ وظیفه و یا قبول هیچ ماموریت و مسئولیتی موظف نمیشود. در عین حال پذیرش هر مسئولیت تشکیلاتی و حضور در هر ارگان حزبی به معنای اعلام آمادگی آگاهانه فرد برای قبول وظایف، نرم ها و دیسیپلین و موازین تشکیلاتی ویژه آن پست یا ارگان است.

 ١٦- حزب کمونیست کارگری - حکمتیست در زندگی خصوصی اعضای خویش کنکاش نمیکند. این حق همواره برای حزب محفوظ است که هر جا رفتار و عملکرد اعضای حزب در زندگی اجتماعی ناقض پرنسیپ های حزب باشد اقدامات انضباطی لازم، تا حد سلب عضویت فرد، را معمول دارد.

***

متمم اصول سازمانی حزب کمونیست کارگری ایران - حکمتیست

مقدمه: این متمم، همچون اصول سازمانی حزب، آن اصول کلی ای است که مقررات اساسنامه ای و موازین تشکیلاتی حزب بر آنها متکی است. مجموعه آئین نامه های اجرایی و مقررات و موازینی که کنگره، کمیته مرکزی یا هر ارگان دیگری که وضع میکنند نمیتوانند و نباید ناقض اصول مندرج در این سند باشند.

 

۱ - حزب کمونیست کارگری ایران - حکمتیست یک حزب سیاسی است. مبنای وحدت در آن اتحاد در اهداف اجتماعی اعلام شده در بیانیه تاسیس و برنامه حزب و همچنین وحدت اراده و عمل یکپارچه حزب در اجرای سیاست های مصوب نهادهای رسمی حزب است. حزب کمونیست کارگری بیشترین فرجه برای طرح نظرات مختلف و متعدد در چهارچوب عمومی جنبش کمونیست کارگری را تضمین میکند.

 ۲- اکثریت و اقلیت در حزب بطور متعارف، به وجود اکثریت یا اقلیت در تصویب یک قرار یا قطعنامه معین اطلاق میشود. چنین اکثریت و اقلیتی مبنای هویت جمعی و پایدار نیست. هویت پایدار جمعی تنها با تشکیل فراکسیون علنی و رسمی، مطابق  ضوابط تعریف شده مجاز است. اکثریت و اقلیت بعنوان یک جناح تنها بر متن اکثریت و اقلیت شدن یک فراکسیون معنی دارد.

 ۳ - هر تعداد از اعضای حزب، در چارچوب اهداف اجتماعی برنامه، میتوانند حول یک پلاتفرم فراکسیون تشکیل دهند و متناسب با تعداد اعضا خود از امکانات حزب، در چارچوب مقررات مصوبه، برای نشر عقاید خود استفاده نمایند و یا در انتخابات بعنوان بلوک عمل کنند.  اصول پایه ای ناظر بر کار فراکسیون حزبی عبارتند از:

الف- پلاتفرم فراکسیون در هر سطح از تشکیلات باید لااقل از طرف یک سوم اعضای بالاترین کمیته آن بخش از تشکیلات بعنوان پلاتفرمی در چارچوب اهداف اجتماعی برنامه مورد تائید قرار گیرد.

ب - فراکسیون حزبی متعهد به رعایت همه موازین سازمانی حزب و حفظ وحدت اراده و دیسیپلین حزبی است.

پ - سلسله مراتب، شرایط پیوستن و جدا شدن، آئین نامه ها و نحوه کار هر فراکسیون و کلیه منابع مالی و امکانات آن باید برای ارگانهای رسمی حزب تماما شفاف و قابل دسترسی باشد و فعالیت آن چارچوب اصول سازمانی و مقررات حزب باشد.

ت - فراکسیون های رسمی میتوانند برای انتشار نظرات خود متناسب با تعداد اعضای آنها در هر سطح، از امکانات انتشاراتی و سازمانی حزب برای اشاعه نظرات خود استفاده کنند.

ث - فراکسیون در حزب حق پنهان کردن فعالیت خود را ندارند و باید توسط ارگانهای حزبی قابل بازرسی باشند.

ج - در غیاب کنگره، پلنوم کمیته مرکزی عالیترین ارگان در حکمیت بر سر فراکسیون های حزبی است.

 

۴ - مبارزه فکری و سیاسی در حزب بشکل علنی و از طریق نشریات و سمینارهای علنی انجام میشود. موافقت و مخالفت حزب و نهاد های آن با یک نظر یا تبیین تنها از کانال موافقت یا مخالفت با سیاست های پیشنهادی ناشی از آن نظر معنی پیدا میکند. تنها استثنا در علنیت، بحث در مورد سیاست ها و تصمیماتی است که علنی شدن آنها برای حزب نتایج امنیتی زیانبار داشته باشد. طبقه بندی امنیتی هر بحث در شروع آن توسط کمیته یا ارگانی که بحث در آن انجام میشود تعیین میگردد.

 ۵ - نظر سیاسی اعضای حزب از طریق شرکت داوطلبانه در مباحثات سیاسی یا تشکیلاتی و در دادن رای به قطعنامه ها و مصوبات پیشنهادی اعلام میشود. توضیح یا عدم توضیح این نظر به تمایل فرد بستگی دارد. هیچ نوع فشاری برای اعلام نظر به اعضا مجاز نیست.

 ۶ - اعتبار سیاست ها، اقدامات و فعل و انفعالات تشکیلاتی صرفا بر اساس انطباق آنها با مقررات و مصوبات رسمی و مدون حزب سنجیده میشود. بر چنین اساسی این سیاست ها، فعل و انفعالات و اقدامات میتوانند قانونی یا غیر قانونی ارزیابی شوند و توسط ارگانهای صاحب صلاحیت معتبر یا فاقد اعتبار اعلام گردند. هیچ سیاست یا اقدامی را نمیتوان  "مشروع" و "نا مشروع" اعلام کرد.

 ۷ -  مکالمات و مباحثات در جلسات رسمی کمیته ها، مکاتبات اعضا با کمیته ها و اسناد و اطلاعات مربوط به اعضا که در اختیار کمیته ها قرار میگیرد علی الاصول و مادام که طبق مصوبه مشخصی حکم دیگری در باره آنها داده نشده باشد و این حکم به تائید ارگان مافوق نرسیده باشد، درونی و متعلق به آن ارگان محسوب میگردد. اسناد ارگانهای حزبی تنها توسط ارگانهای مافوق آنان و یا نهاد های رسمی حزب در پروسه بازرسی و رسیدگی به شکایات قابل دسترسی است.

 ۸ - هر کمیته، ارگان و یا مسئولی در مقابل پلاتفرم، برنامه و اسنادی که در هنگام انتخاب، پایبندی خود را به آنها را اعلام کرده است متعهد است و نمی تواند آنها را نقض کند. در صورت نیاز به تغییر این اسناد یا سیاست ها، ارگان یا مسئول باید بدوا موافقت نهاد انتخاب یا منصوب کننده را در نشست رسمی آن نهاد جلب کرده باشد. زیر پا نهادن رسمی یا عملی این اسناد با حفظ پست تشکیلاتی مربوطه مغایر است.

 ۹ - کنگره اضطراری یا فوق العاده حزب تنها با اتکا به موارد زیر توسط کمیته مرکزی فراخوانده میشود:

الف - درخواست دو سوم اعضای حزب. این تقاضا باید از طریق سلسله مراتب تشکیلاتی به بحث گذاشته شود و سپس مطابق آئین نامه مصوب کمیته مرکزی در مورد نحوه رای گیری، به رای گیری گذاشته شود.

ب - در خواست کمیته مرکزی حزب

 ۱۰ - کلیه نشستهای کمیته ها و ارگانهای حزبی که در آنها تصمیم گیری میشود باید ضبط شوند و کلیه اسناد مربوط به آنها باید بشیوه ای علمی بایگانی شوند و برای اعضای آن نهاد و ارگان مافوق و یا هیات های بازرسی قابل دسترس باشند. تنها دلایل امنیتی در شرایط اختناق میتواند مبنای استثنا از این قاعده باشد.

 ۱۱ - هیچ فرد، ارگان و مرجعی مجاز نیست عضو و کادر حزب را به بهانه هایی مانند منافع حزب و یا هر توجیه و بهانه دیگری از این نوع تحت فشار بگذارد و وادار به سکوت در مورد بیعدالتی به خود و یا شهادت علیه وجدان خود کند. انجام چنین امری با همه مبانی سیاسی و انسانی حزب در تناقض است. اظهار نظر کردن یا سکوت در هر مورد تماما به تصمیم آگاهانه و آزادانه فرد بستگی دارد.

 ۱۲ - حزب کمونیست کارگری - حکمتیست به لحاظ سازمان و نحوه فعالیت همواره بر مدرن ترین شیوه های سازمانی و فعالیت استوار خواهد بود. ساده کردن و استاندارد کردن فعالیت در همه سطوح، به نحوی که عضو در کوتاه ترین مدت آماده بر عهده گرفتن مسئولیت هر چه بیشتر بشود و همچنین بکارگیری روش های سازمانی مدرن از ارکان مدرنیسم سازمانی هستند.


 

بخش دوم : قوانین، مقررات و قرار های سازمانی مصوب

 

فهرست

در مورد مبانی سازمانی حزب سیاسی

وظایف کمیته های حزبی

در باره کار کمیته های حزبی

درباره "کمیته کمونیستی"

در مورد نحوه انتقال مسئولیت در حزب

در مورد جانشین سازی و تضمین امکان جایگزینی مسئولیت های حزبی

در مورد چارچوب موضع گیری های رسمی حزب

در باره تضمین همزمان امکان دخالت در تصمیم گیری و اجرای سیاست های مصوب

در مورد شرکت در جلسات کمیته های حزبی

در مورد تشکیل شورای عالی امنای حزب

مقررات تکمیلی در مورد ایجاد فراکسیون

در مورد نحوه پیش برد اختلاف نظر در حزب

در مورد مباحثات در جلسات کمیته ها و نهاد های حزب

کنگره حزب

 

در مورد مبانی سازمانی حزب سیاسی

مصوب کنفرانس اول کادرها - سپتامبر ۲۰۰۴

تبدیل حزب کمونیست کارگری - حکمتیست به یک حزب سیاسی، توده ای و مدرن یک ضرورت تاریخی در سیر پیشرفت کمونیسم کارگری است. چنین حزبی یک  ابزار حیاتی در سرنگونی جمهوری اسلامی، تصرف قدرت سیاسی توسط حزب و سازمان دادن انقلاب سوسیالیستی است. حزب ما باید انجام این جهش تاریخی در تحزب جنبش کمونیسم کارگری را تضمین کند.

کنفرانس اول کادرهای حزب کمونیست کارگری – حکمتیست ضمن تاکید بر این ضرورت، ایجاد یک حزب سیاسی وسیع  که اتحاد در اهداف اجتماعی اعلام شده در برنامه حزب مبنای وحدت آن است را اولویت کار کمیته مرکزی حزب میداند. حزب کمونیست کارگری - حکمتیست بیشترین فرجه برای طرح نظرات مختلف و متعدد در چهارچوب عمومی جنبش کمونیست کارگری  و در همان حال وحدت اراده و عمل یک پارچه حزب در اجرای متحدانه سیاست های مصوب ارگانهای حزب را تضمین میکند

وظایف کمیته های حزبی

مصوب پلنوم ششم کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری حکمتیست - آذر ١٣٨٥ دسامبر ٢٠٠٦

1 -            سازمان حزب در هر محل یا عرصه متکی بر کمیته های حزبی است.

2 -            کمیته های حزبی مسئولیت تمام عرصه های فعالیت حزب در محل یا عرصه فعالیت خود را برعهده دارند. کمیته های حزبی باید وظیفه آگاه کردن و متحد ساختن طبقه کارگر، بسیج جامعه، ساختن، گسترش و تحکیم حزب، جلب و جذب مردم به حزب، سازمان دادن همه وجوه مبارزه فکری، سیاسی و اجتماعی در محل، جمع آوری کمک مالی، توزیع ادبیات و نشریات حزب، ترویج و آژیتاسیون محلی و تمام فعل و انفعالات دیگر حزب را بر عهده بگیرند.

3 -            کمیته حزبی موظف است سیاست های ابلاغ شده ارگان ها و نهاد های رسمی مافوق را در عرصه فعالیت خود معنی نموده، در صورت نیاز تصمیمات لازم برای اجرای آن ها را اتخاذ نماید و حزب و جامعه را برای انجام این سیاست ها بسیج کند و اجرای این سیاست ها و تصمیمات را تضمین نماید.

4 -            کمیته های حزبی حق دارند در چارچوب سیاست های عمومی حزب در محدوده عمل خود سیاست اتخاذ نمایند.

5 -            کمیته حزبی حق دارد، در صورت اجازه دادن شرایط امنیتی، به نام خود نشریه، اطلاعیه و اعلامیه صادر کند و یا به هر شکل که مناسب میداند از اینترنت و یا سایر شیوه های اودیو ویژوال برای همه گیر کردن سیاست های خود استفاده نماید.

6 -            کمیته حزبی باید تشکیلات حزب را برای انجام سیاست ها حزب و برای رسیدن به اهداف تعیین شده متحد و آماده نمایند.

7 -            دبیر هر کمیته، سخنگوی کمیته، مسئول هماهنگی فعالیت کمیته، مسئول تصمیم گیری در فاصله اجلاس های کمیته، طرف حساب ارگان ها و نهاد های حزب و مسئول گزارش دهی به ارگان مافوق است.

8 -            حدود عمل مستقل سازمانهای غیر متعارف حزب که شمول سراسری دارند، نظیر فراکسیون های حزبی در تشکل های غیر حزبی سراسری، واحد های منظم و نیمه منظم گارد آزادی و سازمان های ویژه دیگر توسط اسناد لازمه جداگانه تعیین میشوند.

9 -            کمیته های کشوری و شهری حزب در خارج کشور سازمان ویژه هستند که وظایف خاص خود را دارند که در اسناد تشکیلات خارج کشور تعیین میشود. اما در هر حال این کمیته ها از همین فلسفه سازمانی تبعیت میکنند و مسئولیت همه فعل و انفعالات حزب در محل فعالیت خود را بر عهده دارند

در باره کار کمیته های حزبی

ژوئن ۲۰۰۷

این سند بر مبنای سند پایه کمیته های حزبی مصوب پلنوم ششم تهیه شده است.  بند های این سند مکمل یکدیگر هستند و با هم موضوعیت پیدا میکنند. روشن کردن هر ابهامی در این سند در صلاحیت بالاترین ارگان رهبری نشسته حزب است.

1 -       کمیته های حزبی مسئولیت سازمان دهی، هدایت و رهبری حزب و جامعه در عرصه فعالیت خود هستند. در این رابطه:

a.       تضمین انجام کلیه فعل و انفعالات حزبی و همچنین تعیین و اجرای سیاست ها و اقدامات لازم چه در بعد حزبی و چه در بعد  اجتماعی در عرصه فعالیت هر کمیته وظیفه پایه آن کمیته است. این فعل و انفعالات و سیاست ها باید در انطباق با سیاست ها و مواضع حزب باشد. سیاست های حزب توسط ارگان های ما فوق رسما ابلاغ میشود و یا در ارگانهای حزب منتشر میگردد.

b.       کمیته ها باید محدوده صلاحیت کمیته و یا ارگانهای تابعه خود را به رسمیت بشناسند، به این نهادها امکان انجام وظایف شان را بدهد و از دخالت نا لازم در کار آنها خود داری کنند. برای کمک به انجام این امر خطوط راهنمای زیر مبنا قرار داده میشود

c.        کمیته ها باید آن سیاست ها و اقدامات را تعیین کنند که ناظر بر کار همه کمیته های تابع آنها است. انطباق این سیاست ها و اقدامات بر شرایط ویژه فعالیت هر کمیته زیر دست و یا تصمیم گیری در مورد اقدامات و سیاست های لازم دیگر که جنبه خاص برای کمیته زیر دست دارد وظیفه خود آن کمیته است.

d.       هر کمیته تنها در آن سیاست ها و اقدامات کمیته های زیر دست خود حق دخالت دارد که آن سیاست یا اقدام نتیجه ای بلاواسطه فراتر از محدوده عمل کمیته زیر دست داشته باشد یا آن سیاست و اقدام اتخاذ شده مغایر سیاست ها، نقشه و مواضع حزب باشد. کمیته های حزبی برای انجام وظیفه خود باید اختیار لازم را داشته باشند از جمله:

                                                               i.      کمیته ها میتوانند در مورد سیاست ها و اقدامات لازم در عرصه فعالیت خود در چارچوب بند های دیگر این سند تصمیم گیری کنند. 

                                                             ii.      کمیته ها میتوانند به نام خود این مواضع را اعلام کنند، و حزب و جامعه را با استفاده از کلیه وسایل ارتباط جمعی مخاطب قرار دهند. کمیته ها حق سازمان دادن چنین وسایل ارتباط جمعی (اعلامیه، بیانیه، اطلاعیه، نشریه، رادیو، تلویزیون، تبلیغات اودیو ویژوال، اینترنت و ....)  را دارند.

                                                           iii.      کمیته ها حق و وظیفه عضو گیری و گسترش حزب در عرصه فعالیت خود را دارند.

                                                           iv.      کمیته ها حق و وظیفه سازمان دادن کمیته های جدید در محدوده فعالیت خود را بر اساس چارت مصوب  حزب دارند. چارت سازمانی حزب در هر منطقه توسط کمیته منطقه تعیین میشود.

                                                             v.      کمیته ها حق دارند در صورت عدم انطباق فعالیت و سیاست های یک کمیته یا یک تشکیلات تابع خود بر سیاست ها و مواضع حزب، این کمیته یا این تشکیلات را منحل نمایند. انحلال هر کمیته باید مورد توافق کمیته مافوق هم قرار گرفته باشد. انحلال یک تشکیلات باید به تایید کمیته منطقه و یا عالیترین کمیته رهبری نشسته حزب برسد. انحلال کمیته منطقه ای در صلاحیت پلنوم کمیته مرکزی و انحلال تشکیلات منطقه ای در صلاحیت کنگره حزب است.

2 -       گزارش دهی روتین به کمیته مافوق وظیفه همه کمیته ها است. هر کمیته باید امکان بازرسی همیشگی توسط ارگان های مافوق را تضمین کند و کمیته مسئول خود را در جریان کلیه فعل و انفعالات تشکیلاتی و اجتماعی قرار دهد و به سوالات ارگان مافوق پاسخ دقیق و درست بدهد.

3 -       کمیته های حزبی باید نمونه رعایت بالاترین دیسیپلین تشکیلاتی در انجام وظایف خود باشند.

4 -        کمیته های حزبی باید نمونه رعایت انصاف، اصول و موازین حزبی و سیاسی باشند.

5 -        کمیته های حزبی باید سمبل مدرنیسم و راندمان بالای سازمانی و همچنین گزارش دهی دقیق، ابژکتیو و مبتنی بر فاکت های قابل سنجش باشند.

6 -       کمیته های حزبی در مقابل انجام وظایف خود پاسخگو هستند و مسئولیت نارسائی و عدم تکافو در حوزه مسئولیت مستقیما بر عهده آنهاست. کمیته ها در مورد همه امور دلایل روشن عدم پیشرفت کار و همراه آن راه حل پیشنهادی خود برای فائق آمدن بر این مشکلات را در مقابل کمیته مافوق قرار دهند. توانائی و صلاحیت هر کمیته را با درجه قابلیت او در ظاهر شدن در چنین نقشی سنجیده میشود.

7 -       هدف بلاواسطه همه کمیته ها ساختن یک حزب سیاسی بزرگ، رزمنده، مصمم و اجتماعی منطبق بر مصوبات کنگره اول  است. بویژه :

a.       هر کمیته حزبی مسئول انسجام، اتحاد و رزمندگی تشکیلات تحت مسئولیت خود است. کمیته های حزبی و اعضای آن باید منبع و نمونه انرژی، خوش بینی، اعتماد، اتحاد، عجله و بشاشیت در حزب و در جامعه باشند.

b.       کمیته های حزبی باید مانع فرمالیسم سازمانی نظیر جایگزین شدن "مراسم انجام یک کار" بجای انجام آن کار، معطوف بودن به فضاهای مجازی غیر واقعی، بخصوص به چپ سنتی و غیر اجتماعی، نوشتن برای رضایت خاطر خود و نه تغییر دنیای بیرون  جنگیدن با دشمنان سیاسی معین، و ... شوند.

c.        کمیته های حزبی باید تضمین کنند که با کلیه موانعی که پیوستن مردم و بخصوص رهبران و آژیتاتورهای کمونیست طبقه کارگر به این حزب را دشوار میکند مبارزه کنند. کلیه جنبه های غیر اجتماعی در عمل و سیاست و چهره این حزب را تغییر دهند. باید تضمین کنند که حزب چهره ای همه جانبه و هرچه جذاب تر برای طبقه کارگر و برای هرکس که علیه بی عدالتی مبارزه میکند داشته باشد.

d.       کمیته های حزبی باید حزب را به زنجیری تبدیل کنند که کل بافت مبارزاتی در طبقه کارگر و در جامعه را به هم گره میزند.

e.       دبیر و جمع های منتخب کمیته ها، مادام که جایگزین نشده اند، حمایت کمیته در فاصله دو نشست کمیته را خواهند داشت.

f.          کمیته های حزبی باید تضمین کنند که نقشه ها و سیاست های مصوب با سرعت و راندمان و استاندارد بالا انجام گیرد.

g.       عضویت در کمیته ها و ارگان های غیر نشسته (کمیته مرکزی، دفتر سیاسی و ...) پست تشکیلاتی نیست. اعضای این کمیته ها باید در نهاد ها و فعل و انفعالات جاری حزب دارای سازمان باشند.

h.       اعضای کمیته های تشکیلات های محلی و جغرافیائی حزبی نمیتوانند عضو تشکیلات دیگری در حزب باشند.

دفتر سیاسی و کمیته رهبری باید تضمین کنند که رابطه کادرها با رهبری حزب را بر متن یک اتحاد  و سیاسی و منطبق با موازین و مقررات حزبی، و عاری از هر معیار و رابطه محفلی و مستقل از ضوابط و معیارهای اخلاقی را تحکیم نمایند و یک حزب یک پارچه و متحد را سازمان دهد.  

درباره "کمیته کمونیستی"

اسفند ١۳٨٤ (مارس ۲٠٠٦)      

دفتر سیاسی سیاست سازماندهی "کمیته کمونیستی" طرح شده توسط رفیق کورش مدرسی در نشریه سازمانده کمونیست را در کلیت آن تایید میکند. بر اساس این خط، ارگانهای مربوط اسناد لازم را تهیه و به مراجع رهبری حزب ارائه خواهند کرد.

در مورد نحوه انتقال مسئولیت در حزب

آذر ١٣٨٥ دسامبر ٢٠٠٦

تغییر مسئولیت در حزب باید متضمن آن باشد که:

١ هر پست و مسئولیت حزبی همیشه و بدون وقفه دارای مسئول باقی بماند.

٢ ارگانهای غیر نشسته حزب، که فاقد مکانیسم های تصمیم گیری سریع هستند، در موقعیت ارگانهای نشسته برای تصمیم گیری قرار نگیرند.

٣  مسئولین جدید بعد از آشنائی کافی با مسئولیت جدید، با سابقه فعالیت های آن، با سنت و استانداردهای این مسئولیت، موقعیت جدید را اشغال خواهند کرد.

٤ - کمیته مرکزی پروسه انتقال مسئولیت از کمیته یا مسئول پیشین به کمیته یا مسئول جدید را بر اصول زیر مبتنی میکند و همه کمیته ها و نهاد های حزب را در مقابل انجام آن پاسخگو میداند:

الف بعد از هر انتخابات یا تعیین مسئول جدید به مدت یک ماه کمیته و یا مسئول پیشین کماکان مسئولیت ارگان و یا تشکیلات تابعه خود را بر عهده خواهد داشت. تاریخ شروع به کار هر کمیته  و یا هر مسئول جدیدی یک ماه بعد از انتخاب خواهد بود.

ب در فاصله یک ماه باید کمیته یا مسئولین جدید و قدیم کمیسیون انتقال مسئولیت را تشکیل دهند. این کمیسیون تضمین خواهد کرد که مسئولین جدید با کلیه جوانب و سنت های انجام کار، پروژه ها و برنامه های در حال انجام و یا مصوب آشنا میشوند، کلیه حساب ها، دارائی ها، بدهکاری ها و اسناد و آرشیو حزب به مسئولین جدید انتقال میابد و بعد از انتقال هیچ فعالیت حزبی مختل نخواهد شد.

ج  - استثنا بر این مقررات را تنها ارگان مافوق میتواند مجاز نماید.      

در مورد جانشین سازی و تضمین امکان جایگزینی مسئولیت های حزبی

آذر ١٣٨٥ دسامبر ٢٠٠٦

ساده، مدون و روتین کردن وظایف کمیته ها و مسئولیت های حزبی و آشنا کردن تعداد هرچه بیشتری از کادرهای حزب با نحوه انجام این مسئولیت ها شرط اساسی رشد و گسترش حزب و جذب دائم نسل جدید رهبران کمونیست است. در این رابطه پلنوم ششم بر نکات زیر تاکید میگذارد:

۱ -  حزب باید وسیعترین فضا برای رشد و قبول مسئولیت توسط کادرهای جدید را فراهم نماید. در این رابطه بخصوص باید کاملا روشن و شفاف باشد که هیچ فرد و نهاد و جمعی از اختیارات و امتیازات ویژه، ناروشن، فوق تشکیلاتی و تصویب نشده برخوردار نیستند.

۲ -    اتوریته سیاسی و معنوی افراد باید از اتوریته تشکیلاتی نهاد ها و پست های تشکیلاتی تفکیک شود. در حزب اتوریته تشکیلاتی متعلق به دفتر، مقام و پست است و نه فرد. این اتوریته باید مستقل از اینکه چه فرد یا افرادی در این پست ها یا مسئولیت ها قرار گرفته اند از جانب کل حزب تامین و تضمین شود.

۳ -  وظایف کمیته ها و مسئولیت های حزب باید هرچه فوری تر استاندارد و مدون شده و به تصویب برساند.

۴ -   همه پست های تشکیلاتی شامل مسئول و معاون است. دبیران کمیته ها و مسئولین حزبی، شامل دفتر سیاسی، باید بعنوان یک تیم (دبیر و معاون یا مسئول و معاون) برای پست خود کاندید شوند. معاون هر دبیر موظف است با کلیه جوانب کار دبیر یا مسئول مربوط آشنا شود و در غیاب دبیر یا مسئول مربوطه انجام وظایف او را تضمین نماید.

۵ -   پست معاونت هر دبیر یا مسئول، یک پست رسمی حزبی است.

٦ -  دبیران کمیته ها و مسئولین حزبی، بعلاوه میتوانند برای خود دستیار یا دستیارانی را تعیین کنند که از جنبه های مختلف آن ها را در انجام کار یاری دهد و به نوبه خود آموزش عملی ببینند. این دستیاران رو به تشکیلات دارای اتوریته تشکیلاتی نیستند.

۷ -  کمیته های حزبی باید آموزش در حزب را از طریق کتبی، شفاهی، اودیو ویژوال و سایر شیوه های مدرن تامین کنند. 

۸ -  دفتر سیاسی، کمیته رهبری و کمیته تشکیلات کل کشور باید اقدامات، سیاست ها و مکانیسم هائی را فراهم نمایند که دخالت کادرهای حزب در داخل کشور با مسائل رهبری حزب  را تامین نموده و آنها را برای ایفای نقش موثرتر در رهبری حزب آماده نماید.

در مورد چارچوب موضع گیری های رسمی حزب

آذر ١٣٨٥ دسامبر ٢٠٠٦

کنگره اول حزب بر اهمیت ظاهر نشدن اعضای کمیته های حزبی به عنوان اپوزیسیون سیاست مصوب تاکید گذاشت. در همان حال برای ممانعت از اعمال محدودیت غیر لازم برای اعضا و کادرهای حزب در اتخاذ مواضع احیانا متفاوت و همچنین برای تضمین باز ترین امکان برای تبادل نظر و فراهم آوردن بیشترین مجال برای بروز خلاقیت در عرصه های مختلف فعالیت حزبی، لازم است که دایره موضع گیری های حزب محدودیت های زیر را داشته باشد :

۱ -  حزب و کمیته های حزبی لازم نیست که در مقابل تمام رویدادها و یا مباحثات سیاسی، فرهنگی و یا اجتماعی موضع رسمی بگیرند. موضع گیری حزب، چه در سطح سراسری و چه در سطح محلی باید به مسائلی محدود بماند که اجرای عملی یک سیاست معین توسط حزب را الزام آور میکند.

۲ -  ارگانهای حزب نظیر نشریه کمونیست، نشریه سازمانده کمونیست، رهنمود های عملی و اجرائی کمیته ها و نهاد های حزبی یا قطعنامه ها و بیانیه هائی که موضع رسمی حزب را اعلام میکنند جای تعدد نظر یا معدل گیری از نظرات متفاوت نیست. این اسناد باید روشن و حتی المقدور غیر قابل تفسیر باشند.

۳ -  مسائلی که در خارج از این محدوده قرار میگیرند با همه اهمیتی که میتوانند داشته باشند خارج از شمول موضع گیری حزب است باید توسط افراد یا جمع ها از کانال های علنی نظیر سایت ها، نشریاتی نظیر حکمت، کمونیست ماهانه، اکتبر یا غیره پوشش بگیرند.    

۴ -   تبیین از یک موضع واحد سیاسی میتواند متفاوت باشد. وحدت اراده به معنی وحدت در تبیین نیست.

 

در باره تضمین همزمان امکان دخالت در تصمیم گیری و اجرای سیاست های مصوب

مهرماه ١٣٨٥ (اکتبر ۲٠٠٦)

اعضای کمیته های حزبی حق دارند در جلسات این کمیته ها در همه زمینه ها در بحث و تصمیم گیری های کمیته خود شرکت کنند، نظرات خود در مورد سیاست ها و تصمیمات مورد بررسی را ارائه نموده و به رای بگذارند. بعد از بحث تصمیم نهائی توسط رای اکثریت اعضای کمیته تعیین میشود.

در همان حال برای تضمین وحدت اراده در اجرای تصمیمات مصوب کمیته ها و نهاد های حزبی اعضای کمیته های حزبی، مادام که عضو یک کمیته هستند، بدون موافقت آن، حق ظاهر شدن به عنوان مخالف و منتقد و یا اپوزیسیون سیاست های کمیته خود در بیرون از کمیته را ندارند.

باز شدن مجدد بحث در کمیته ها منوط به تقاضای یک عضو کمیته و تصویب قرار گرفتن مجدد آن بحث در دستور جلسه کمیته است. 

در مورد شرکت در جلسات کمیته های حزبی

مهرماه ١٣٨٥ (اکتبر ۲٠٠٦)

شرکت اعضای کمیته های حزبی در جلسات رسمی کمیته های خود یک وظیفه پایه ای آنها است. دبیر هر کمیته موظف است در گزارش خود به نهاد انتخاب یا انتصاب کننده هر کمیته تواتر شرکت و غیبت اعضای کمیته خود در جلسات کمیته را منعکس نماید.

در مورد تشکیل شورای عالی امنای حزب

مهرماه ١٣٨٥ (اکتبر ۲٠٠٦)

 به منظور

الف - حفظ و بکارگیری مداوم تجربه، دانش و بصیرت رهبران و فعالین حزب در حیات سیاسی و تشکیلاتی حزب، تقویت ثبات و پیوستگی در زندگی سیاسی و تشکیلاتی حزب و ارج نهادن به سابقه و تجربه طولانی و ارزشمند فعالیت کمونیستی

ب - تسهیل امکان بازسازی رده های بالای حزب و انتقال این تجربیات به نسل  جدید تری از رهبران حزب

کنگره اول حزب حکمتیست تشکیل شورای عالی امنای حزب را مطابق مقررات زیر تصویب میکند و عضویت در آن را بالاترین افتخار حزبی میداند.

  1. شورای عالی امنای حزب حقوق و اختیارات زیر را دارد:
    1. اعضای شورا میتوانند در کنگره های حزب با حق رای شرکت کنند.
    2. اعضای شورا، بعنوان مشاور، حق شرکت در پلنوم های کمیته مرکزی و جلسات دفتر سیاسی را دارند.
    3. بطور روتین تصویب مصوبات رهبری حزب در شورای عالی امناء الزامی نیست. اما درصورتیکه یک مصوبه خاص در جلسه شورا، با اکثریت آرا، رد شود، آن مصوبه باید جهت بحث و تصویب مجددا در دستور کار رهبری حزب قرار گیرد. در صورت تصویب مجدد مصوبه مورد بحث توسط رهبری حزب آن مصوبه لازم الاجرا خواهد بود.
    4.  شورای عالی امنای حزب مرجع نهائی رسیدگی به شکایت در مورد زیر پا گذاشتن مقررات و ضوابط تشکیلاتی از جانب کمیته مرکزی و یا دبیر کمیته مرکزی است. این شورا میتواند در دادن حق به شاکی خواستار لغو تصمیم مورد شکایت بشود. 
  2. عضویت در شورای عالی امنای حزب مادام العمر است، مگر اینکه فرد خود از عضویت در حزب و این شورا کناره گیری کند و یا برخلاف موازین حزبی عمل نماید و عضویت وی در حزب در جلسه مشترک شورای عالی امناء و کمیته مرکزی حزب خاتمه یابد.
  3. شرط عضویت در شورای عالی  امنای حزب به قرار زیر است:
    1. عضویت در حزب.
    2. نداشتن عضویت در کمیته ها و نهاد های اصلی حزب و هیچ پست کلیدی تشکیلاتی دیگر.
    3. داشتن مجموعا حداقل ده سال سابقه فعالیت تشکیلاتی با حزب کمونیست کارگری تا سپتامبر ٢٠٠٤ و با حزب کمونیست کارگری حکمتیست.
    4. داشتن حداقل پنج سال سابقه فعالیت بعنوان عضو یکی از کمیته های اصلی حزب (کمیته های منطقه ای، کمیته های شهرستان، کمیته مرکزی) .
  4. نحوه تعیین اعضای  شورای عالی امناء به قرار زیر است:
    1. هر کاندید عضویت در شورای عالی امناء باید لااقل از جانب ٥ نفر از اعضای کمیته مرکزی کاندید شود.
    2.  پلنوم کمیته مرکزی اعضای این شورا را انتخاب میکند.
    3.  کمیته مرکزی حق دارد در سال حداکثر دو نفر را به عضویت شورای عالی امناء انتخاب کند.
  5. تغییر این مقررات تنها در صلاحیت کنگره حزب است

 مقررات تکمیلی در مورد ایجاد فراکسیون

پلنوم هفتم کمیته مرکزی در تکمیل متمم اصول سازمانی در مورد تشکیل فراکسیون های حزبی مقررات زیر را به تصویب میرساند:

1 -       اعضای حزب میتوانند هر انجمن، کانون ویا کلوبی را تشکیل دهند یا عضو چنین نهاد هائی شوند به شرط آنکه این سیاست ها و اهداف این نهاد ها با اهداف برنامه ای حزب متناقض نباشد. این نهاد ها غیر حزبی هستند.

2 -       فراکسیون یک جمع تبادل نظر و یا جمع هم نظر نیستند. یک فراکسیون یک سازمان حزبی است و حزب برای آن حقوقی را به رسمیت میشناسد. فراکسیون یک سازمان حزبی در مقابل خط رسمی حزب است برای سوق دادن حزب به سمت دیگری.

3 -       فراکسیون حزبی تنها بعد از تصویب رسمیت آن از جانب کمیته های مسئول مطابق متمم اصول سازمانی رسمیت میابد.

4 -        هر فراکسیون باید در محدوده عمل مورد تقاضای خود پلاتفرم سیاسی و برنامه ی آلترناتیو خود در مقابل خط رسمی را ارائه دهد.

5 -        اسامی اعلام کنندگان و سخنگویان اصلی فراکسیون باید روشن باشد.

6 -       از آنجا که فراکسیون در برابر خط رسمی تشکیل میشود، لازم است رسما و کتبا بر دفاع از انضباط و موازین تشکیلاتی حزب، قبول قانونیت مجاری رسمی حزب برای طرح نظرات و اختلافات، قبول مشروعیت مصوبات کمیتههای حزبی، قبول مشروعیت رهبری و ارگانهای حزبی تأکید کند. تشکیل فراکسیون به معنی خروج از انضباط و موازین حزب نیست.

با تشکیل هر فراکسیون، اکثریت یا مدافعین خط رسمی حزب نیز میتوانند در مقابل آن فراکسیون در انتخابات و یا در تعیین مسئولین و سیاست ها بعنوان یک فراکسیون سازمان یافته ظاهر شوند.

در مورد نحوه پیش برد اختلاف نظر در حزب

شرط تضمین پیشبرد درست اختلاف نظر در حزب پذیرش رسمیت و احترام نهاد ها و ارگان های حزبی از طرف همه طرف های درگیر در یک بحث است. در این رابطه پلنوم هفتم به خصوص بر چند اصل زیر تاکید میکند:

از آنجا که سیاست و حزبیت کمونیستی معطوف به روش فعالیت جمعی و سازمان یافته است، هر سیاست و روشی که توسط هر فرد یا جمعی بعنوان یک روش سیاسی و یا تشکیلاتی در پیش گرفته میشود باید قابل تعمیم و قابل اتخاذ توسط همه باشد.

تحریم فعالیت در ارگان های حزبی به عنوان یک شیوه اعتراض اقدامی انحلال طلبانه و ضد حزبی است. تبلیغ و تشویق تحریم نشست ها، ارگان ها و فعالیت های  روتین و رسمی و مصوب حزب از جانب هر فرد یا جمعی مذموم، یک اقدام ضد حزبی است.

عضویت در هر نهاد، کمیته و ارگان حزبی یک امتیاز برای هر عضو حزب است. شرط سلامت رابطه سیاسی در حزب به رسمیت شناسی ارگان ها و نهاد های حزبی است. از اعضای کمیته ها و نهاد های حزبی انتظار میرود که در صورت رسیدن به هر اختلاف نظری، این اختلاف را قبل از هر جا در کمیته و نهادی که در آن عضو هستند مطرح کنند و به بحث بگذراند، تلاش کنند دیگران را به اتخاذ سیاست و روش پیشنهادی خود قانع کنند. طرح ابتدا به ساکن اختلاف نظر در بیرون حزب زیر پا گذاشتن ابتدائی ترین احترام به نهادی است که فرد عضو آن است.

در مورد مباحثات در جلسات کمیته ها و نهاد های حزب

حفظ محرّمیت کمیته ها و نهاد های حزبی و تضمین امنیت لازم سیاسی برای طرح هر نظر و پیشنهادی در این ارگان ها و اطمینان مطرح کننده از عدم استفاده از این بحث ها به عنوان ابزار افشاگری سیاسی در آینده مقررات زیر را ایجاب میکند:

1 -       شفافیت و علنیت در مبارزه سیاسی به معنی طرح شفاف و علنی نظرات است نه علنی کردن اسناد حزبی. نوار و اسناد مباحثات داخلی (مکاتبات درونی و نوار جلسات غیر علنی) یک کمیته یا نهاد حزبی تماما داخلی است. انتشار آنها به عنوان بخشی از پیشبرد مبارزه سیاسی تحت هر شرایطی ممنوع است. دسترسی به این اسناد تنها توسط خود آن کمیته و نهاد و یا ارگان های مافوق مجاز است

2 -       اسناد و نوار مباحثات ارگان ها و کمیته ها برای اعضای این نهاد ها تنها در مراکز این کمیته ها و نهاد ها قابل دسترس خواهند بود. 

کنگره حزب

با توجه به تحولات اوضاع در ایران و منطقه و ضرورت آمادگی حزب برای پاسخگوئی به این اوضاع، پلنوم هفتم تصویب می کند که کنگره های حزب سالیانه برگزار گردد.