-- Logo ---->

طبقه کارگر فرانسه: بردگی مزدی؟ نه نه!  کار بیشتر؟ نه نه! 

جمال کمانگر

خبر گزاری فرانس پرس با انتشار عکسی از اعتصاب میلیونی روز سه شنبه در پاریس و با زیر نویسی با این مضمون: "روح انقلاب: کارگر فرانسوی با برافراشتن سر جدا شده روی سرنیزه ای به سبک انقلاب ١٧٨٩ در اعتصاب پاریس رژه رفت."

بورژوازی در سطح گسترده تلاش میکند که پیامدهای بحران اقتصادی را روی سر طبقه کارگر سرشکن کند  اسم رمز  این حمله وحشیانه به دستاوردهای طبقه کارگر در سطح جهانی  این روزها  "رفرم" نامیده میشود. اما در پس این عوامفریبی تلاشی است برای سودآوری بیشتر سرمایه و باز پس گیری دست آوردهای تاکنونی طبقه کارگر در سطح بین المللی! 

فشار و تعرض بورژوازی  برای بازپس گیری دستاوردهای طبقه کارگر در فرانسه یکی از عرصه هایی است که دولت دست راستی سارکوزی برای هماهنگی و نشان دادن قابلیت خود در سرکوب و عقب راندن طبقه کارگر دست به "رفرم" در قوانین مربوط به سن بازنشستگی زده است. سال گذشته که زمزمه تغییر سن بازنشستگی بود بیش از یک میلیون نفر در خیابانهای پاریس و اکثر شهرهای فرانسه  دست به مارش خیابانی زدند.

اعتراض میلیونی روز سه شنبه ٧ سپتامبر  در حالی صورت گرفت که ظرف یک سال اخیر جهان شاهد گسترش اعتصابات و اعتراضات خیابانی طبقه کارگر بوده است. تغییر سن بازنشستگی از ٦٠  به ٦٢ سال فقط ظاهر قضیه است. قانون فعلی سن بازنشستگی را برای زن و مرد ٦٠ سالگی اعلام کرده است. برای دریافت مزایای کامل بازنشستگی باید تا سن ٦٥ سالگی منتظر باشند و ٤٠سال و ٦ ماه  هم بیمه بازنشستگی پرداخت کرده باشند. دولت سارکوزی در تلاش است که سن بازنشستگی را به ٦٢ سال و هرکس که بخواهد از حقوق بازنشستگی کامل برخودار باشد باید ٤١ سال و ٦ ماه  بیمه بازنشستگی پرداخت کرده باشد. دولت میگوید" با این کار سالانه ٧٠ میلیارد یورو پس انداز خواهد کرد".

 تصور این رقم نجومی که قرار است از میزان دسترسی طبقه کارگر به نعمات تولید شده خود کسر شود وحشتناک است.این رقم قرار نیست از بودجه نظامی یا لشکر کشی به سایر نقاط جهان کسر شود! این رقم قرار نیست از سرمایه داران گرفته شود. قرار است  رفاه و آسایش نسبی  میلیونها کارگر را در فرانسه وجه المصالحه  سود آوری سرمایه قرار دهند.

 اعتصاب ٢٤ ساعته روز سه شنبه همزمان بود با اعتصاب ٢٤ ساعته ترانسپورت لندن که پیام قاطع طبقه کارگر را به گوش دولتهای بورژوازی رساند

طبق گفته برگزار کنندگان مارش و اعتصاب عمومی دیروز در پاریس بیش از دو و نیم میلیون نفر در آن شرکت کرده بودند. تمام رهبران اتحادیه های کارگری در صف اول این اعتراض بودند. کارگران معترض شعار میدادند: "بردگی مزدی؟ نه نه نه!" ،" کار بیشتر؟ نه  نه نه! " و" رفرم عادلانه؟  بله بله

رهبران اتحادیه های کارگری گفتند که اگر دولت پاسخ مناسب و قانع کننده ای ندهد اعتصاب و اعتراضات خیابانی بیشتری در پیش است.

رهبر بزرگترین اتحادیه کارگری فرانسه ث ژ ت  برنارد تایبولت گفت: "اگر آنها پاسخ ندهد و توجه نکنند اعتراضات به دنبال خواهد آمد. و در این مقطع هیچ چیزی مانع حرکات ما نیست"

بخشهای مختلف طبقه کارگر در فرانسه زیر فشار دولت برای بیکارسازی و اخراج دست جمعی است٬ معلمین راهنمایی هم در فرانسه به اعتصاب پیوستند و اعتراض خود را به کاهش ٧ هزار شغل در بخش آموزش اعلام داشته اند. اعتصاب روز سه شنبه خطوط حمل و نقل، پروازها و بخش زیادی از مدارس و دانشگاهها و سایر مراکز کارگری و خدماتی را همراه خود داشت.

طبقه کارگر در سطح جهان مورد تعرض هار بورژوازی قرار گرفته است. این جدال هر روز حادتر خواهد شد و ما شاهد اعتراضات و اعتصابات گسترده در سطح جهان خواهیم بود. کارگران سنگرهایی را با تلاش و قربانی دادن از بورژوازی فتح کرده بودند. اما در دوره بحران تعرض سرمایه  برای بالابردن نرخ سود و پایین نگه داشتن دستمزد و سایر مزایای کارگران٬ جنگی تمام عیار است که همزمان با بحران اقتصادی  شروع شده است. اینکه طبقه کارگر سلاحی جز تشکل و سازمان ندارد سالهاست مورد تاکید قرار گرفته است.اما امروز از  نان شب واجبتر است. برای حفاطت از دست آوردهای تاکنونی و برای تعرض به کل بورژوازی کارگران باید در حزب کمونیستی خود متشکل شوند.

 

٨ سپتامبر٢٠١٠