٨ مارس را در بغداد و کرکوک هم برگزار کرديم!

مردم شهر بصره در تظاهراتشان فرياد ميزدند نه اسلام! نه قرآن!

دانشجويان و جنبش سکولاريستى شهر بصره اسلاميها را شکست دادند!

ميليشياى مقتدا صدر لباس را بر تن زنان پاره کردند! مجبورشان کرديم عذرخواهى کنند!

روزنامه سراسرى اسلاميها از ترس ينار عکس او را به عنوان "شيطان" کشيد!

ينار محمد به دل اسلاميها هراس انداخته است!

رهايى زن: هوزان محمود، بسيارى از طرفداران و فعالين رهايى زن در ايران به دقت فعاليت شما را در عراق دنبال ميکنند. ميخواهيم بدانيم در ٨ مارس در عراق چه گذشت؟

هوزان محمود: من هم بسيار خوشحالم که جنبش ما تا اين حد به هم نزديک شده است. بله متاسفانه ما نتوانستيم زودتر اطلاعيه ها را و گزارشات عربى و کردى و انگليسى را ترجمه و برايتان بفرستيم. ٨ مارس امسال در عراق هم توسط سازمان آزادى زن عراق بسيار باشکوه و راديکال برگزار شد. در روز ٨ مارس در ميدان الفردوس مرکز شهر بغداد به فراخوان سازمان آزادى زن عراق بيش از ٢٠٠ نفر از زنان، فعالين و شخصيتهاى شناخته شده گرد آمده و دست به تظاهرات زدند. مهمترين شعارهاى ما در ننجا جدايى دين از دولت و زنده باد آزادى و برابرى بود. ينار محمد مسئول سازمان آزادى زن عراق، ندا مويد که يکى از فعالين آزادى زن در شهر بغداد ميباشد و حديل جواد مسئول خانه زنان بغداد که از سوى سازمان آزادى زن عراق برپا و دائر شده است در اين تظاهرات اعتراضى صحبت کردند.

رهايى زن: شما در سال گذشته هم ٨ مارس را خيلى باشکوه برگزار کرديد

هوزان محمود: بله. ميدانيد که در زمان صدام اساسا برگزارى ٨ مارس ممنوع بود. بعد از حمله به عراق و نماندن صدام، جريانات اسلامى تلاش کردند که اين نقش سرکوبگر را به عهده بگيرند. اعلام کردند که روز ١٨ اوت روز زن است چون که روز تولد فاطمه است. ما هم دست رد محکمى به سينه شان زديم. نزديک به هزار نفر در تظاهرات سال گذشته شهر بغداد شرکت کردند. ما موفق شديم که اين سنت را به جامعه عراق برگردانيم. سازمان ما يگانه صداى آزاديخواهى و برابرى طلبى زن در اين جامعه ويران شده است.

رهايى زن: براى خيلى ها جالب است بدانند چگونه ميشود در شهرى که مدام خبرهاى مربوط به آن بمب گذارى و شلوغى و ترور است، چگونه توانستيد ٨ مارس را برگزار کنيد؟ آيا با تهديدى مواجه نشديد؟

هوزان محمود: بله کار هرکولى سختى است. براى همين هم گفتم که ما يگانه صداى آزاديخواهى و برابرى طلبى هستيم. بايد اينجا تاکيد کنم که بخش اعظم اين تلاش به خاطر وجود ينار محمد است. ينار زنى است جسور، رهبرى آگاه و انقلابى. بدون حضور ينار در عراق ما نميتوانستيم جنبش برابرى طلبى را به اينجا بکشانيم. ينار به خاطر فعاليتهايش موفق شده يک شبکه از فعالين آگاه، برابرى طلب و فعال را دور اين سازمان جمع کند. ينار کسى است که در سطح بين المللى هم نقش بسيار ويژه ايى دارد. همين هفته هاى آتى من و ينار به عنوان نمايندگان جنبش برابرى طلبى به کنفرانس بسيار مهمى در آمريکا ميرويم. تصور ميکنم از ايران هم شيرين عبادى و شهلا شرکت حضور دارند. ناگفته نماند که من و ينار منافع و مبارزه جنبش برابرى طلبى عراق و ايران هر دو را نمايندگى خواهيم کرد. برگردم به سئوالتان. در بغداد اسلاميها تلاش کردند تهديد کنند. در روزنامه "الحوزه" وابسته به مقتدا صدر درست يک روز قبل از ٨ مارس عکس ينار را به صورت کاريکاتور کشيدند. او را شيطانى تصوير کرده بودند که شاخ داشت. حضور وسيع ينار در ماههاى اخير در کليه تلويزيونها و مطبوعات خاورميانه باعث شد که مقتدا صدريها اينجورى ترس خودشان را از يکى از رهبران جنبش سکولاريستى زنان در منطقه نشان بدهند. با تدابير و مراقب و هوشيارى ما، نتواننستند در برابر تظاهرات بغداد مانع ايجاد کنند.

رهايى زن: در کرکوک چه خبر بود؟

هوزان محمود: در کرکوک مراسم در يک سالن اجتماعات برگزار شد که بيش از ٥٠٠ نفر در آن شرکت کردند. ضمنا روز ٩ مارس هم در عراق ينار محمد کنفرانسى را به عنوان "زنان و قانون اساسى" برگزار کرد که در اين کنفرانس هم ٢٠٠ نفر شرکت کردند. ينار در اين کنفرانس پلاتفرمى را براى اتحاد زنان و مردان برابرى طلب عراق آورده بود که اساسى ترين نکته آن تاکيد بر مطالبات زنان و جدايى مذهب از دولت و جلوگيرى از تثبيت قوانين اسلامى و ضد زن در عراق بود. سازمان ما ميخواهد جلو تدوين و تثبيت قوانين مردسالارانه و مذهبى عليه زن را بگيرد. اين پلاتفرم مورد پشتيبانى قاطع همه قرار گرفت.

رهايى زن: آخرين سئوال ما در باره مبارزات اخير دانشجويان بصره است، جريان چه بود؟

هوزان محمود: ماجرا در روز ١٥ مارس از دانشکده مهندسى دانشگاه بصره شروع شد. دانشجويان پسر و دختر به يک پيک نيک رفته بودند که ميليشياى اسلامى مقتدا صدر ريخته و شروع به کتک زدن دانشجويان کردند. آنها ميگفتند گوش کردن موزيک و بودن پسر و دخترها در پيک نيک با هم حرام است و ممنوع! دانشجويان دست به مقاومت و درگيرى زدند. در اثر حمله وحشيانه اسلاميها، يک پسر دانشجو کشته شد. اسلاميها لباس دختران را بر تنشان پاره کردند.

اين اعتراض به اينجا محدود نماند. روز بعد دانجويان اعلام تظاهرات و اعتصاب کردند. هزاران نفر از مردم بصره اين اعتراض را مورد حمايت و پشتيبانى قرار دادند. در تظاهرات مردم بصره فرياد ميزدند نه اسلام! نه قرآن! با اين اعتراضات چنان اسلاميها تو دهنى محکمى از مردم خوردند و مفتضحانه شکست خوردند که مقتدا صدرى ها هم در مطبوعات رسمى و هم در دانشگاه بصره آمده و از دانشجويان معذرتخواهى کردند.

رهايى زن: ما اين پيروزى را به مردم شهر بصره، دانشجويان مبارز دانشگاه بصره و يارانمان در اين شهر و به سازمان آزادى زن عراق تبريک ميگوييم. با تشکر از اينکه در اين مصاحبه شرکت کرديد!